![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób mógłbym scalić w jeden powiedzmy dwa pliki XML (RSSy) a następnie posortować elementy <item> wg daty dodania <pubDate>? Próbowałem jakoś przy pomocy tablicy ale bez efektów.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz wpisy do jednej tablicy, za pomocą np. simplexml
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz trochę wytłumaczyć w jaki sposób te dwa pliki XML mogę dodać do jednej tablicy? Najlepiej by było dodać tylko elementy <item> a resztę odrzucić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytujesz pierwszy do pierwszej, drugi do drugiej jak już kolega wspomniał np. za pomocą SimpleXML a później już tylko array_merge i voila
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze tak lepiej uzyc XSLT do tego? Wciagnie dwa xml i posortuje za Ciebie
-------------------- -------------------------------------------
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja |
|
|
![]()
|
|
Nigdy tego nie stosowałem. Możesz podać jakiś prosty przykład na połączenie XMLów i posortowanie? Albo jakiś link do dobrego tutorialu.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 05:32 |