![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,mam kolejny - dosc banalny - problem.
Otoz mam dwie tabele: 1.Miasta: ------------------------------- --id----nazwa_miasta------ --1-----Opole--------------- --2-----Wroclaw------------ --3-----Warszawa---------- --4-----Poznan------------- ------------------------------ 2.Pociagi (linie) --------------------------------------------- --numer------odjazd-----przyjazd------ ----1-------------1------------2----------- ----2-------------3------------4----------- ----3-------------1------------3----------- -------------------------------------------- W tabeli pociagi numery odjazd/przyjazd sa to miasta z tabeli "Miasta". Chcialbym kolejno wyswietlic: Numer linii,Miasto odjazdu(nazwa nie numer) i miasto przyjazdu(nazwa nie numer). No i mam z tym dosc duzy klopot - nie potrafie sformulowac odpowiedniego zapytania. Tyle zrobilem jak dotad: No i wyswietla kolejno numer linii,nazwa miasta odjazdu ale za cholere nie wiem jak wyswietlic takze NAZWE(nie numer) miasta przyjazdu. Mam nadzieje,ze wyrazilem sie dosc jasno..... Ten post edytował Beton2006 5.01.2007, 18:57:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:16 |