![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam plik *.sql z bazą danych, potrzebuje importować ją do mojej bazy danych. Mógłby ktoś podzielić się poleceniem jakie trzeba wpisać pod konsolę żeby importować tą bazę? Szukałem w google ale nie mogę znaleźć polecenia..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego: mysql -u root -h localhost --default-character-set=utf8 --password=haslo -D nazwabazydanych < baza.sql czasem trzeba podac adres do mysql czyli np. C:\mysqlfolder\bin\mysql -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyskakuje mi błąd z kodowaniem:/
C:\usr\mysql\bin>mysql -u zna001 -h www.zna.pl --default-character-set=utf 8 --password=blossr -D zna001 < c:\letniwiatr.sql; mysql: Character set 'utf8' is not a compiled character set and is not specified in the 'C:\mysql\\share\charsets\Index' file |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj polecenia bez podawania kodowania
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.05.2025 - 08:03 |