![]() ![]() |
| -Jacek-Placek- |
|
|
Goście |
Znalazłem 2 rodzaje dodawania rekordów do bazy danych:
oraz
Czym one się różnią i do czego ich używać ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
hehe jest jeszcze
i parę innych ;P A tak na serio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To różnią się tym że to pierwsze nie działa - skąd Ty to wziąłeś? EDIT: Przepraszam źle przeczytałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Sephirus 1.02.2012, 16:21:04 |
|
|
|
| --placek-- |
|
|
Goście |
Ups... dodałem trzy sakie same tematy (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) Wziąłem to z http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=42 Ale u mnie działa. Czyli dodawać rekordy można tylko tym drugim sposobem ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Pierwszy sposób też jest jak najbardziej ok. Polecam obu lekturę manuala
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie nie wszystko jest ok
To jest tak: w MySQL to zadziała w PostgreeSQL z tego co wiem nie powinno To pierwsze to jest jakiś wymysł MySQL'a ... nigdy z tego nie korzystałem... na siłę wzięte ze składni UPDATE... Ja nie umiem Ci powiedzieć czym się różnią... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Widzę, że pytanie dotyczy konkretnie MySQL-a: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/insert.html - wszystko jest dosyć jasno opisane.
Ten post edytował Crozin 1.02.2012, 16:26:58 |
|
|
|
| --Placek-- |
|
|
Goście |
A tym drugim da rade zmienne z formularza zaaplikować ? Bo mi nie wychodzi za bardzo. Dodaje pusty ciąg tekstowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Obydwoma się da - coś musisz mieć źle...
|
|
|
|
| -Jacek-Placek- |
|
|
Goście |
Pokazuje Nie jest ok. Na myAdminie też nie widać że dodano rekordy. Nie pokazuje się żaden błąd, dlaczego nie dizała ? |
|
|
|
|
|
|
Jakby nie było OK to byś dostał też komunikat stad:
echo mysql_error(); Zakładam, że nie jestes na tyle nierozgarniety bym dostawac ten error ale nam go nie pokazywać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ps: $idzapytania = mysql_query($dodawanie); } co robi ta klamra na dole? Czyśbyś to odpalał warunkowo? No to może najzwyklej w swiecie ci do tego warunku nie dochodzi. Zanim napiszesz następnego posta zapoznaj sie z : Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
|
| -Lolowy placek- |
|
|
Goście |
LoL, teraz działa ! (?) Nic nie zmieniałem. Do zamknięcia.
|
|
|
|
|
|
|
Nie dość że jestem wróżką (co było widać w temacie parę dni temu) to jeszcze mam magiczne bioprądy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 10:32 |