![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i znowu mam problem pojawia mi się ten bąd
Cytat SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'kier' in 'where clause' Którego nie rozumiem, niżej podaje kod za to odpowiedzialny
Najprawdopodobniej zle zostala umieszczona $logs, może powinno byc tak
Tylko że jak mam tą drugą opcje to akceptuje wszystko co się poda nawet błędne informacje Ten post edytował artisan 12.05.2012, 16:54:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd nie odnosi się do tego zapytania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) musisz mieć w jakimś zapytaniu kolumnę 'kier' której nie masz w tabeli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że to jest jedno jedyne zapytanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie
Zapewne $logs="kier" Wtedy pytanie wyględa tak: Select * from users where login=kier Czyli wybierz wszystko z tabeli users gdy wartość kolumny login równa się wartości z kolumny kier W efekcie masz odpowiedź serwera brak kolumny kier (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawidłowy jest zapis
ładniej wygląda
A czemu wyświetla błędne informacje?? Tutaj należy sprawdzić skąd się wzięła zmienna $logs oraz wartości bazy danych (tabela users, pole login) I oducz się proszę zapytań w stylu select * (najlepiej usuń klawisz gwiazdki z klawiatury (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Ten post edytował bpskiba 12.05.2012, 17:55:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 17:20 |