![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W jakiś sposób najlepiej będzie aktualizować bazę danych produktów z programu Subiekt GT który ma bazę MS SQL do aplikacji która wykorzystuje MySQL. W aplikacji jest tylko część produktów (ok 2800) mają one dodaną komórkę w tabeli subject_id gdzie znajduję się id produktu z bazy Subiekt. Aplikacja nie przechowuje stanów magazynowych produktów posiada tylko włącznik i wyłącznik produktu (1,0) W jaki sposób najlepiej zaplanować cały proces aktualizacji stanów magazynowych? Wyłączenie produktu np gdy jego ilość jest < 2 Stany codziennie się zmieniają. Czy np najpierw wypadałoby znać całą listę produktów z bazy danych aplikacji potem zapytać o ich stany i gdy są <2 wyłączyć je? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie osoba która zajmuje się Subiektem od strony handlowej stworzyła program do aktualizacji stanów na poziomie serwera.
Program w trybie live zbiera informacje o każdej zmianie stanu magazynowego oraz cenie i wysyła do bazy MySQL. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można by zerknąć w bazę subiekta czy nie ma tam daty aktualizowanego przedmiotu, jeśli jest to robić update z delty czyli tylko tych które zmieniły się od ost. aktualizacji.
Ale fakt że większość rozwiązań integracji które widziałem to aplikacja w np. c# działająca po stronie subiekta i pchająca dane do serwera Web. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sobie napisałem taki skrypt do aktualizacji stanów magazynowych w sklepie:
Może ci się przyda ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za informacje.
Wow skrypt super. Okazuje się że mam też dostęp do bazy MySQL w której te stany się aktualizują za pomocą zewnętrznego programu. Czyli tak na prawdę mój problem zawęża się do aktualizacji produktów które maja ten sam indeks. W jednej bazie jest 7000tyś obiektów w drugiej tylko 2600 Czy zrobić to za pomocą csv ? Chodzi o to że w drugiej nie ma ilości jest tylko włącz wyłącz. xaitras Wykorzystałem Twój pomysł stworzyłem skrypt który między dwoma bazami MySQL aktualizuje stany magazynowe. Czy mogę prosić o sprawdzenie czy może da się takowy skrypt usprawnić ponieważ jego wykonanie zajmuje dużo czasu ponad 300s i to w pierwszej części.
Ten post edytował nikos 19.07.2017, 08:55:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:51 |