![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z importem bazy danych na localhost.
Przy imporcie bazy wyskakuje taki komunikat Struktura tabeli dla `ADMIN` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ADMIN` ( `PASSWORD` varchar( 32 ) NOT NULL default '', PRIMARY KEY ( `PASSWORD` ) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8; MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1046 - No database selected Może jest mi ktoś wstanie powiedzieć co o co chodzi i co powinienem zrobić, albo jakiegoś linka do poczytania na ten temat tak żeby było wytłumaczone dla laików. Swoją przygodę z bazami dopiero zaczynam i nie za bardzo się łapie w tym. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz utworzyć lub wybrać bazę danych zanim utworzysz jej tabele. Tu masz linka, czytanie o instalacji możesz pominąć
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinienes skonfigurowac poprawnie polaczenie do
bazy danych. Nie wiem w jaki importujesz te baze danych, ale jesli robisz to jakims skryptem to spojrz do niego i na poczatku powinna byc konfiguracja polaczenia polegajaca na wpisaniu loginu, hasla do bazy danych oraz nazwy bazy danych i typu polaczenia. W typie zazwyczaj wpisuje sie 'localhost'. Jesli skrypt uwzglednia brak bazy danych to powinien ja utworzyc. Najczesciej jednak trzeba tak jak napisal poprzednik wejsc do pphMyAdmin logujac sie na swoje konto i zaraz na stronie poczatkowej/tytulowej powinienes miec okienko w ktorym wpisujesz nazwe bazy danych. Mozesz wczesniej jeszcze ustawic sposob kodowania. Sprobuj najpierw sprawdzic skrypt do importu bazy, a jesli robisz to bezposrednio z phpMyAdmin to utworz od razu baze danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki właśnie udało mi się znaleźć tą opcje importowania thx.
Musiałem najpierw stworzyć bazę danych a następnie zaimportować tą właściwa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.06.2025 - 10:47 |