![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki problem i proszę o pomoc:
Jaki kod powinien być aby zapisać dane ze strony z listą rozwijaną do bazy danych, jak wchodzę na tą stronę to nie ma tam żadnej tabeli tylko pusta strona z listą rozwijaną do wyboru trzy miasta : Szczecin, Gdańsk, Sopot. Jak wybieram jedno miasto i przechodzę dalej, to wyświetla się dopiero tabela z 5 kolumnami. Jak kod powinien być aby zapisać dane z tej tabeli do bazy danych od razu dla tych trzech miast. Chodzi mi o to żeby dane z tabel z miast z listy rozwijanej trafiły do bazy danych. Nie ma tam linku do konkretnego miasta właśnie. Tylko jest link ze stroną na której jest lista rozwijana. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://prophp.pl/advice/show/15/jak_skasow...ola_checkbox%3F
Choć tak to opisales ze nie jestem pewien czy o to chodziło. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie o to chodzi.
Chodzi mi o kod który pobierze dane z tabeli do bazy danych. Jak wybiorę z listy rozwijanej jedno miasto to nie ma do niej żadnego linku. Jest tylko link do listy rozwijanej. Dopiero po wybraniu miasta jest wyświetlana tabela z danymi ale nie ma do tej strony linku bezpośredniego jest coś takiego : http://przykładowastrona.pl/spolecznosc/?podtemat=miasta i to wszystko. Jaki kod powinien być żeby wydobyć z tej strony dane z tych trzech miast z listy rozwijanej i zapisać je np. w pliku tekstowym
Jak uruchamiam ten kod to pobieram tylko dane z listy rozwijanej. Po prostu nie ma linku bezpośredniego do jednego z miast np. http://przykładowastrona.pl/spolecznosc/Sopot.html . Jak ktoś ma jakiś pomysł jak pobrać te dane to proszę o pomoc. Ten post edytował omi 7.11.2017, 15:33:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli strona dane ajaksem pobiera. Konsola przeglądarki i zobacz ci się dzieje w zakładce sieć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tego co widzę to wszystkie dane do tych tabel są zapisane w bazie danych tej strony. I po wybraniu miasta z listy i wciśnięciu przycisku przejdź tworzy się tabela z danymi pobranymi z ich bazy danych. Teraz jest pytanie jak wyciągnąć te dane, bo strony z danymi się wczytują. Tylko nie wiem jak to pobrać z tej strony. Bo adres do strony jest ogólny.
|
|
|
![]()
|
|
Patrz post #4. Czy w ogóle nie przeczytałeś?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Patrzyłem na konsole i sieć przy przeładowaniu strony. Jak dla mnie to nic to mi nie mówi. Jak by mi ktoś wytłumaczył schemat działania aby pobrać dane z takiej strony lub jakąś stronę z opisem tego tematu. Bo nie wiem jak kto ugryźć.
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj sobie: https://prophp.pl/advice/show/20/pierwsze_k..._i_czym_jest%3F
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak na razie trochę już poczytałem o AJAX. Powiedzcie mi czy AJAX'em będę mógł napisać taki kod żeby on wybrał jedno miasto z listy rozwijanej i ją otworzył i zapisał , np. w pliku tekstowym dane z wyświetlonej tabeli, które będę mógł poddać dalszej obróbce.
|
|
|
![]()
|
|
A poczytales na stronie co to jest request i response i jaka w tym rola ajax?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:49 |