![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tematów może było wiele na ten temat. lecz - niestety- są to stare posty i informacje w nich zawarte nie są aktualne. Wiele pozmieniało się na polskim rynku w telefonii mobilnej :-) Szukam DZIAŁAJĄCEGO SMS API, darmowego /może być z limitem wysłanych smsów, tylko do sieci np. PLUS/. Znalazłem taki skrypt:
Nietstety, to nie działa. Link z $adresPliku jak najbardziej jest aktualny lecz opis tej funkcji fatalny. Mam też taki kod w html - formularz: Napiszę tak. Za pomocą tego formularza, chciałbym wysyłać smsy. Stąd też potrzeba jakiegoś API / skryptu - ale działającego. Wiem, że szukanie nie boli. Wieżcie mi lub nie, nawet Wujek Google nie jest w stanie pomóc do końca ponieważ, jak pisałem wcześniej, nie mogę znaleźć darmowego, działającego API/skrytpu. Oczywiście jest dobre SMSAPI na www.smsapi.pl leczx trzeba wykupić abonament :/ Jest też apisms.pl -> tam jest nieco niższy abonament ale JEST. Ja potrzebujęczegoś darmowego. Muszę zrobić pracę i tam zamieścić formularz z powiadomieniami SMS - może być z lmitem, nie przeszkadza mi to. Ja mam to tylko pokazać, że działa i że jest coś takiego możliwe ale nie będę wykupował pakietu na rok czasu ponieważ pokaz będzie trwał z 5-10 minut. Proszę uprzejme o pomoc. Ten post edytował PiotrGP 29.03.2013, 17:38:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz wysyłać smsy tylko do plusa to wystarczy wysłać treść smsa pod adres mailowy 48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne ale gdzie mogę pobrać kod do PHP do obsługi tego API? Już zarejestrowałem się |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne ale gdzie mogę pobrać kod do PHP do obsługi tego API? Już zarejestrowałem się Coś słabo patrzyłeś, mi się od razu rzuciło w oczy. |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli chcesz wysyłać smsy tylko do plusa to wystarczy wysłać treść smsa pod adres mailowy 48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl. Mogą być tylko do sieci PLUS. Nie ma znaczenia. Chcę tylko zademonstrować działanie takich bramek w PHP. Rozumiem, że mam zrobić prosty fomrularz np. w HTML i wstawić to: 48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl. W formularzu miałyby być pola; Imię i nazwisko adresata Imię i nazwisko np. wychowawcy Temat istu Wiadomość Jakiś szybki tutorial/gotowy skrypcik/podpowiedź? Coś słabo patrzyłeś, mi się od razu rzuciło w oczy. Faktycznie słabo patrzyłem. :-) Ten post edytował PiotrGP 29.03.2013, 18:10:38 |
|
|
![]()
|
|
Szybki tutorial:
1. Wchodzisz tutaj czytasz obsługę funkcji mail. 2. Wklepujesz do adresata 48numer_telefonu@text.plusgsm.pl 3. W tytule bodajże dawało się nadawce, nie pamiętam już - wyślij smsa to się przekonasz. 4. Wysyłasz. Myślę, że sobie poradzisz. |
|
|
![]()
|
|
Coś słabo patrzyłeś, mi się od razu rzuciło w oczy. Bardzo dziwna rzecz. Wkleiłem sobie ten kod:
Z wpisanym sowim hasłem i adresem mailowym w pola: $login oraz $hasło i kiedy wywołuę ten plik, to pokazyje mi się cały kod strony a sms nie lata. Generalnie testowałem apkę. Ze strony śmiga. Czy może być problemem Moves Portable, którego używam jako serwera lokalnego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego ja polecam www.smsapi.pl - działa, bo też tak obliguje nazwa serwisu ;-). Po rejestracji kod wygląda tak:
Dodatkowo przy rejestracji proponuję podać kod: VTK2 - otrzymacie dodatkowo 100 SMS-ów do testowania gratis. Oczywiście nie jest prawdą, że trzeba płacić abonament. Domyślna forma współpracy do prepaid. W razie pytań zapraszam do kontaktu! :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 10:50 |