![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z napisaniem systemu smarty - przeczytalem na forum kilkanascie postow dotyczacych smarty, jak rowniez konstruowania linkow typu index.php?go=costam ale mimo wszystko w dalszym ciagu mam problemy z poprawnym zincludowaniem wszystkich czesci strony. Oczywiscie standardowy sposob includowania include("costam.inc") jest duzo latwiejszy ale system smarty wydaje sie znacznie wygodniejszy i posiada znacznie wiecej funkcji.
Moja prosba jest taka: jezeli moglby ktos napisac mi ten smarty, bylbym cholernie szczesliwy. Chodzi mi tylko o napisanie smarty dla strony glownej, z reszta sobie sam poradze. Mysle, ze dla tych co smarty jest w malym palcu zajmie to najwyzej 5 min, nie wiecej. Na stronie glownej mam tylko skrypt newsow (z kodu php), pozniej dopiero dojdzie system banerowy, logowanie itd - ale jak sam wczesniej napisalem, z tym powinienem poradzic sobie juz sam. Prosze o jak najszybszy kontakt osoby, ktora okazalaby sie na tyle litosciwa, ze chcialaby mi pomoc z tym smarty. Ja ze swojej strony moge zaproponowac jedynie reklame serwisu no i rzecz jasna ... szybkie podrzucenie kodu mojej strony glownej. Pozdrawiam, cf4ni4k 8) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
proponuję:
- wziaść głęboki oddech - może jakaś kawa, albo parę godzin snu? - http://smarty.php.net - http://de.php.net/manual/pl/language.basic-syntax.php -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze usunac tego posta[/manual]
|
|
|
![]()
|
|
To znowu ja
![]() [php:1:34e0a32b6d]<?php //pobiera z linku parametr 'go' i przypisuje go do zmiennej $gdzie $gdzie = $HTTP_GET_VARS['go']; $strony = array ( //tutaj dokładnie wypisujemy co sie ma includowac w postaci tablicy "siedziba" => "inc/teksty/siedziba.inc", "adres" => "inc/teksty/adres.inc" ); //sprawdza jezelizawartość istnieje w tablicy to includuje //podana tam wartość if ($strony[$gdzie] != '') { include("inc/header.inc"); include("$strony[$gdzie]"); include("inc/footer.inc"); } //tutaj includuje strone jezeli zwiedzajacy podał złą wartość parametru //lub cos co chcecie aby było na głownej else { include("inc/header.inc"); include("inc/teksty/glowna.inc"); include("inc/footer.inc"); } // a konstrukcja linku wygląda tak index.php?go=siedziba ?> [/php:1:34e0a32b6d] na taki, aby pasowal do mojej strony (w powyzszym przykladzie jest tylko header.inc, glowna.inc i footer.inc a ja potrzebuje znacznie wiecej zincludowanych czesci strony). W przykladzie tym zastosowalem juz nazwy plikow ktore sluzyc beda do includowania poszczegolnych czesci strony - tak dla ulatwienia. Bede wdzieczny za napisanie tego systemu i licze na wyrozumialosc. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Pomocy
![]() Jako, że jakoś dziwnie nikt nie stara się mi pomóc przy napisaniu tego systemu (nie wiem z czego to wyniku, być może z mojego loginu ? ![]() Nie wiem czy moje rozumowanie w tym przypadku jest słuszne ale mam taki problem: otóż w powyższym kodzie są trzy części do zincludowania: Kod (include("inc/header.inc");
include("inc/teksty/glowna.inc"); include("inc/footer.inc"); w moim przypadku natomiast tych czesci jest znacznie wiecej, nie trzy lecz 6 (layout jest na stronie www.blaugrana.net/smarty.html). W takim wypadku co powinien zrobic, w jaki sposob sie za to zabrac?[/code] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:30 |