SHOUTBOX dla vB, oparty na skrypcie nospora |
SHOUTBOX dla vB, oparty na skrypcie nospora |
23.11.2010, 18:32:37
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) |
Hej. Właściwie to shoutbox jest już skończony i działa. Kolejne dni to będą testy. Jak coś zmienię, poprawię to dodam tu patcha . Znam siebie i pewnie parę rzeczy nie działa
Shouta oparłem na skrypcie nospora który jest bardzo łatwy w implementacji. Dodałem komendę /licz (liczy proste działania), komendę /losuj zakres (losuje z zakresu) oraz dodałem obsługę LateX (znaczniki [; 6^2 ;]) a także obsługę pokoi czatowych Demo: http://forum.fnin.eu login: testowe hasło: test1 Aby korzystać z shouta trzeba być zalogowanym. Download: http://download.hernas.pl/files/ShoutBox nospora for vB.rar Aby dodać shouta na forum trzeba wkleić następujący kod gdzieś do templatki. Shout działa jako ramka oraz nie działa ukrywanie się (chodzi o userów online) -------------------- |
|
|
23.11.2010, 18:57:28
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
No ładnie, ładnie
Ciekawe komendy. Na Waszym forum są one jakoś specjalnie potrzebne? Choć patrząc na tematykę forum to chyba tylko taki bajer? Nie przeczę, ciekawy No i pokoje fajnie wpieliście. Trochę mnie zmotywowaliście do przyspieszenia prac nad kolejną wersją W wolnej chwili zainstaluje sobie vb i potestuję. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
23.11.2010, 19:05:15
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) |
Użytkownicy ogólnie traktują forum stricte rozrywkowo. Grają w gre RPG poprzez shoutboxa starego i brakowało im kostki. Czasami jakieś zadanie z matmy zrobią dla kogoś dlatego latex A kanały, żeby tego wszystkiego nie pomieszać :] Robiliśmy tylko to o co userzy prosili, bo jeden z nich na własna ręke stworzył coś w asp ale bez ajaxa, ogólnie jakoś tak brzydko wiec się zabraliśmy do roboty.
-------------------- |
|
|
24.11.2010, 07:52:42
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
Nie instalowałem tego jeszcze, ale przeglądając kod widzę, że chyba kod daliście z błedami.
Plik z sqlem wygląda tak:
Wygląda z niego, że pole ROOM dodaliście tabeli ShoutBoxUser, ale 1) Skoro korzystacie z VB to już tabela ShoutBoxUser nie jest potrzebna 2) Przeglądając kody do wkladania wiadomosci, to wy ROOM macie w tabeli ShoutBox W funkcji GetMessage macie kod:
Chodzi o ten SB.ROOM - przecież nigdzie nie nadaliście aliasu SB więc to zapytanie wywali się błędem. Proszę o ustosunkowanie się i poprawę błędów jeśli są zasadne ps: zainstalujcie na czysto shouta na VB na podstawie paczki co daliście i sprawdźcie czy zadziała -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
31.12.2010, 00:26:34
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) |
Zrobiłem parę poprawek i wyeliminowałem kilka poważnych błędów. Jednak najważniejsze co zrobiłem to to że ShoutBox działa teraz jako wtyczka do forum a nie jako ramka
http://download.hernas.pl/files/ShoutBox nospora for vB.rar Instalacja: Cytat Należy dodać produkt w panelu administracyjnym poprzez uploadowanie product-hernasshout.xml. Potem należy wgrać poprzez FTP do głównego katalogu forum plik "ShoutBox.php" oraz katalog "hernasshout". W katalogu "hernasshout" należy edytować plik cfg.inc.php i ustawić wedle uznania nazwy pokoi oraz grupy mające uprawnienia moderatorskie. Następnie należy umieścić gdzieś w templatkach forum wpis "<!-- {HERNASSHOUTBOX} -->" Jakby ktoś to zainstalował to proszę o kontakt czy wszystko OK, z przyjemnością pomogę. Pozdrawiam Bartosz `bartg` Hernas ______________________________________________________________NOWY POST ______________________________________________________________________________ Dodałem komendy /ban NICK oraz /unban NICK Poprawiłem błąd z niedziałającymi komendami i uprawnieniami, link bez zmian Ten post edytował bartg 31.12.2010, 00:27:37 -------------------- |
|
|
30.07.2011, 21:03:45
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) |
Przepraszam, że odkopuję starocia, ale mam problem, co może być powodem, że nie chce działać edycja, po kliknięciu na wiadomość otrzymuje komunikat "Nie udało się pobrać danych".
Ostatnia wersja skryptu na vb. |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.11.2024 - 01:07 |