![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z formularzem w Syfmony 2. Mianowicie, mam pole typu "checkbox" (name="createNewGroup") i pole typu "group" - własna klasa formularza która zawiera 2 pola(id, term). Pole term służy do do wyszukania istniejących grup (autocomplete). Teraz chcę umożliwić użytkownikowi dodatkowo stworzenie nowej grupy(jeśli zaznaczy pole "createNewGroup"). Pole "group" zostaje schowane i ma pojawiać się dodatkowy formularz z polami do tworzenia nowej grupy(nazwa, opis, itp...). W jaki sposób można to rozwiązać w Syfmony 2? Może znacie jakieś proste rozwiązania ? Próbowałem coś z FormEvents ale nie widzę tego za bardzo. Pozdrawiam. Nie ma nikt pomysłu jak można było by to zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ukrywanie pól formularza to po stronie JS
A co do SF2 to poszukaj sobie na YT prezentacji Bernarda Schusska on opowiada jak rozwiązać taką systuację jaką ty masz https://speakerdeck.com/webmozart/3-steps-t...y2-form-mastery tu jest prezentacja ale na YT też gdzieś znajdziesz. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głowna klasa formularza
Klasa typu, który będzie dodawał 3 pola:
DataTransformer:
I niestety ale w każdym przypadku zwraca albo pustą tablicę albo null. W zend jakoś normalnie chyba te formularze były zrobione. Tutaj na każdym kroku mam problem. Nie wierzę, że nikt nie miał takiego przypadku i nie ma na to rozwiązania. Głowię się z tym już 3 dni i nic mi nie przychodzi do głowy. Pewnie to jest banalnie proste dla was ale dla mnie jest to w ogóle nie logiczne. W tym momencie uważam, że formularze w Symfony2 są beznadziejne w porównaniu z innymi fw... - oczywiście to moje aktualne zdanie ![]() No dobra, już prawie mam to co chciałem. Ale .... Główny formularz:
To załatwia to co jest w temacie. Tylko teraz mam problem jak zrealizować aby formularz nie przechodził walidacji gdy użytkownik zaznaczy checkbox i nie wprowadzi żadnych danych w formularzu: newGroup. Zrobiłem sobie taki event:
A o to mój typ (CouponGroupType):
Ten post edytował Fluke 9.06.2014, 18:52:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:30 |