![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem używać samych widoków .php nie twig. Kojarzy ktoś gdzie to zmienić? Zmieniałem dotychczas w: config.yml templating: { engines: ['twig'] } #assets_version: SomeVersionScheme Jak dam tak: templating: { engines: ['php'] } #assets_version: SomeVersionScheme to wywala mi błąd "ServiceNotFoundException: The service "twig" has a dependency on a non-existent service "assetic.twig_extension"." Chodzi też o to, aby przy tworzeniu nowego bundla, albo przy generowaniu CRUD widoki były w postaci .php , bo teraz są tworzone jako .twig. 1. Czy może się nie da tak? Nie wiem jak używać samych widoków php. Może ktoś wie, gdzie jeszcze trzeba dokonać modyfikacji. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Ten post edytował basso 21.04.2013, 16:19:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej dzięki za linka. czytałem to... mi chodzi o sam ['php'].
Konstrukcja templating: { engines: ['twig', 'php'] } nadal generuje templatki i widoki .twig ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chodzi o generowanie szablonow to tego nie da sie zmienic. Musialbys napisac wlasnego generatora.
Co do konfiguracji to fajnie by bylo jakbys wrzucil jeszcze caly plik konfiguracyjny (glownie chodzi o twig i assetic), dodatkowo napisz czy masz zainstalowany AsseticBundle. Po za tematem: dlaczego PHP a niew Twig? |
|
|
![]()
|
|
No w sumie to nie wiem, jakoś się boję tego twig, że może mi coś zabraknąć ;/ Jest coś takiego zainstalowaneg: "symfony/assetic-bundle": "2.1.*", ale w vendorach tego nie widzę tylko w composer.json Ten post edytował basso 22.04.2013, 19:48:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrobiłeś update composera ?
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
tak tak... znaczy ściągłem najnowszą wersję i zainstalowałem
![]() bo nie wiem jak z konsoli wykonać update samego komposera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod composer self-update
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:28 |