![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co krok to problem, może Wy pomożecie, bo gotowy kod z dokumentacji po prostu nie działa. Podłączyłem bazę do security zgodnie z: http://symfony.com/doc/2.2/cookbook/securi...y_provider.html No wziąłem ich kod analogicznie wprowadziłem zmiany i błąd. Formularz się pojawia, wszytko śmiga bez baz z bazą jest problem.
Kojarzy ktoś może dlaczego nie może załadować $user->getId() z lini 50? Przecież jest UserInterface $user wyżej. Załadowany też jest. No to jest ich kod... no nie działa. No z nieba sobie nie wymyśle, co oni zrobili źle, może Wy spotkaliście się z tym Bug-iem? Mój security.
Moj User.php => ENTITY
I mój UserRepository
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież jak byk napisane Call to undefined method Backend\CmsBundle\Entity\User::getId()! Widzisz gdzieś w swojej klasie User metodę getId()?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, no ja wiem, że jej nie ma nawet nie dodawałem => to jest kod Z DOKUMENTACJI => na Boga,jak można uszkodzony niesprawdzony kod wrzucać na międzynarodową platformę ?
Dzięki za pomoc. Dodałem i działa połowicznie, bo nie ma Autentykacji. Zalogowano jako admin ale on nie wie, że to admin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://projekt.vipserv.org/php/polowicznie.jpg) Kojarzysz może dlaczego? Raczkuję w ACL także każda podpowiedź się przyda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to jest kod Z DOKUMENTACJI => na Boga,jak można uszkodzony niesprawdzony kod wrzucać na międzynarodową platformę ? Widać autorów trochę poniosło... założyli, że ludzie czytają dokumentację, a nie kopiują na pałę:Cytat("http://symfony.com/doc/2.2/cookbook/security/entity_provider.html#the-data-model") To make it shorter, the getter and setter methods for each have been removed to focus on the most important methods that come from the UserInterface. Cytat You can generate the missing getter and setters by running: Kod $ php app/console doctrine:generate:entities Acme/UserBundle/Entity/User Cytat Dodałem i działa połowicznie, bo nie ma Autentykacji. Zalogowano jako admin ale on nie wie, że to admin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dosłownie 7 sekund wyszukiwania: https://www.google.com/search?q=symfony+log...me&ie=UTF-8
Ten post edytował Crozin 18.07.2013, 07:28:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałem i działa połowicznie, bo nie ma Autentykacji. Zalogowano jako admin ale on nie wie, że to admin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie ma takiego słowa jak autentykacja. W języku polskim nazywamy ten proces uwierzytelnianiem. |
|
|
![]()
|
|
Jakbym na pałę bez skonfigurowania przekopiował to by nie działało. Po drugie generator mi osobiście nie wygenerował metody Equals...
Spoko, potem się pomęczę, ale znowu męczarnia i tak non stop co krok... no framework ma pomagać, a ja się męczę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za pomoc. [edit] m44 => to jest forum. Ja wiem, że my Informatycy tak mamy, że musi być wszystko albo wcale (0 albo 1). W życiu codziennym wystarczy się zrozumieć używając języka potocznego. Tylko się nie obraź i nie odbieraj tego jako "atakiren" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kliknąłem Ci w pomógł bo nie wiedziałem nawet, że takiego słowa nie ma. Ten post edytował phpion 18.07.2013, 10:37:21
Powód edycji: [phpion]: Zdjąłem bezsensowne "pomógł".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z mojej strony to nie był zarzut, tylko taka mała dygresja. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:11 |