![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zainstalowałem sobie MySQL Workbench. Tworząc diagram natknąłem się na relacje zidentyfikowane i niezidentyfikowane (tłumacząc na polski).
![]() Nigdzie nie mogę doczytać czym się różnią obie relacje i kiedy je wykorzystywać. Proszę o podpowiedź. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z linku podanego powyżej:
Cytat Książka należy do właściciela, a właściciel może posiadać wiele książek. Ale książka może istnieć także bez właściciela i może zmienić właściciela. Związek między książką i właściciel jest nie identyfikowania relacji. Cytat Jednak książka została napisana przez autora, a autor mógł napisać kilka książek. Ale książka musi być napisane przez autora, że nie może istnieć bez autora. Dlatego związek między książki i autora jest relacja identyfikacji. tłumaczone za pomocą translatora - w każdym razie łopatologicznie wytłumaczone, więc wstawiam - może się komuś przyda. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworząc diagram natknąłem się na relacje zidentyfikowane i niezidentyfikowane (tłumacząc na polski). To źle przetłumaczyłeś, bo chodzi o relacje nieidentyfikujące (klucz obcy nie jest jednocześnie kluczem głównym) i identyfikujące.
Ten post edytował kartin 6.01.2015, 13:25:10 -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:55 |