![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka,
Wszystkie dane na stronie pobierane mam z bazy: Trening biegacza. Chciałbym, aby system newsów na pierwszej stronie pobierał i wyświetlał dane w takiej postaci jak teraz, z tą jednak różnicą, aby zdjęcie raz było po prawej stronie, a drugi raz po lewej. Czy Wy to realizujecie poprzez css (da radę w ogóle takie coś zrobić poprzez css ![]() ![]() pozdrawiam -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po stronie PHP jest o dużo prościej (przynajmniej dla mnie)
wystarczy sprawdzić czy $x%2==0 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po stronie PHP jest o dużo prościej (przynajmniej dla mnie) wystarczy sprawdzić czy $x%2==0 a możesz coś więcej o tym zapisie mi powiedzieć, bo nic z niego nie kapuję. Co on sprawdza ![]() ![]() -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do sql-a akurat nic
zapis % oznacza modulo czyli resztę z dzielenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie. Po niewielkich przeróbkach z sukcesem zastosowałem.
-------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytałeś też o rozwiązanie CSS. Owszem, da się. Zadziała w Konquerorze oraz przyszłej wersji Opery 9.50:
Kod #newsy div:nth-child(2n) { background: yellow; } #newsy div:nth-child(2n+1) { background: lime; } Jak oczywiście wiadomo, liczba 2n jest zawsze parzysta. Liczba 2n+1 zawsze nieparzysta. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:30 |