Tak więc mam sobie skrypt rejestracji, na innych hostingach śmiga świetnie (bez błędnie) zresztą na moim domowym serwerze też, ale mimo to mam notice'y. Tak wiem to nie błędy i da się to wyłączyć ale chcę tego uniknąć i poprawić kod.
Wywala mi takie coś:
Kod
Notice: Undefined variable: login in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 181
Notice: Undefined variable: email in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 183
Notice: Use of undefined constant rok - assumed 'rok' in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 200
Notice: Undefined index: data_urodzenia[rok] in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 200
Notice: Use of undefined constant miesiac - assumed 'miesiac' in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 201
Notice: Undefined index: data_urodzenia[miesiac] in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 201
Notice: Use of undefined constant dzien - assumed 'dzien' in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 202
Notice: Undefined index: data_urodzenia[dzien] in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 202
Skrypt rejestracji:
function rejestracja_proces()
{
/* Połączenie do bazy */
/* Sprawdzenie danych */
if (empty($_POST['login'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Login<br>'; if (empty($_POST['nick'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Nick<br>'; if (empty($_POST['haslo'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Hasło<br>'; if (empty($_POST['haslo2'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Powtórz hasło<br>'; if (empty($_POST['imie'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Imię<br>'; if (empty($_POST['email'])) {
echo 'Nie wypełniłeś pola Email<br>'; }
}
}
}
}
}
else
{
if ($_POST['haslo']==$_POST['haslo2'])
{
$czy_istnieje = mysql_query("SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE login = '$login'"); $czy_istnieje_email = mysql_query("SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE email = '$email'");
if ($czy_istnieje==0)
{
if ($czy_istnieje_email==0)
{
$data_rejestracji = date("Y-m-d"); $adres_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$data_urodzenia[rok] = $_POST['data_urodzenia[rok]'];
$data_urodzenia[miesiac] = $_POST['data_urodzenia[miesiac]'];
$data_urodzenia[dzien] = $_POST['data_urodzenia[dzien]'];
$data_urodzenia = date($_POST['data_urodzenia']['rok'].'-'.$_POST['data_urodzenia']['miesiac'].'-'.$_POST['data_urodzenia']['dzien']); $zapytanie="INSERT INTO uzytkownicy (login,haslo,imie,nazwisko,plec,gg,miasto,data_rejestracji,adres_ip,data_uro
dzenia,email,aktywacja,ranga) VALUES('$login','$haslo','$imie','$nazwisko','$plec','$numer_gg','$miasto','$data_rejestracji','$adres_ip','$data_urodzenia','$email','0','Uzytkownik')";
$zapytanie2="SELECT id FROM uzytkownicy WHERE login='$login'";
$id=$temp['id'];
if ($ile==0)
{
$_SESSION['user_id']=$id;
}
$zapytanie3="INSERT INTO zarzadzanie_kontem (id) VALUES('$id')";
echo('<strong>Wynik:</strong><br><br><font color="green">Konto '.$login.' zostało utworzone.</font><br><br><strong>Dane konta:</strong><br><br>Login: '.$login.' .<br>Hasło: '.$haslo2.' .<br>Imię: '.$imie.' .<br>Nazwisko: '.$nazwisko.' .<br>Płeć: '.$plec.' .<br>Numer GG: '.$numer_gg.' .<br>Miasto: '.$miasto.' .<br>Data urodzenia: '.$data_urodzenia.' .<br>Email: '.$email.' .<br><br><br><strong>Data rejestracji:</strong> '.$data_rejestracji.' .<br><strong>Adres IP z którego się zarejestrowano:</strong> '.$adres_ip.' .<br><br><br>'); }
else
{
echo 'Podany adres Email jest już używany w bazie danych.'; }
}
else
{
echo 'Podany Login jest już używany w bazie danych.'; }
}
}
}
Oczywiście konto w bazie danych oraz id zostaje skopiowane poprawnie tylko właśnie wyrzuca mi jeszcze błędy. Proszę o pomoc (IMG:
style_emoticons/default/wink.gif) .