Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Referencje w klasach
Duiaheru

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, od czasu do czasu przeglądam forum i często spotykam się z referencją w klasach, czego totalnie nie rozumiem.
Referencja, jest to powiązanie jakieś między zmiennymi, więc jeśli w jednej zmiennej zmieni się coś, to w drugiej następuje taka sama zmiana. Dobrze to rozumiem?

Chciałem zaczaić, jak działa framework jakikolwiek, ale wszędzie spotykam się z referencją.
Jednym z takich frameworkuf jest np. Mojavi.
Przykładem referencji jest np. ten z postu: http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=101720#101720

Możecie mi wytłumaczyć na czym to wszystko polega, jak ma się referencja na zwyczajnych zmiennych do tych na klasach i właściwie to po co to wszystko ?

Zanim odpowiecie na pytanie, możecie się zacząć denerwować, pytając: dlaczego do cholery nie poszukasz o tym na forum czy w artykułach?
Odpowiedź: szukałem, i szukam od jakiegoś tygodnia i jak narazie żadnych rezulatów. Angielskiego nie znam za dobrze, a w polskich manualach nie znalazłem tego.

Liczę, że potraficie mnie zrozumieć, a przede wszystkim na to, że mi to wytłumaczycie. Jestem przekonany, że nie jeden sobie zadaje to samo pytanie, więc już przynajmniej będziecie mogli go odsyłać do tego tematu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 23:56