![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy próbuje zmienić chmod'a dla pliku configure.php wyskakuje mi nastepujący komunikat:
[R] chmod 644 configure.php [R] 500 CHMOD not understood Próbowałem na dwóch serwerach i dwoma klientami FTP - zawsze to samo, co zrobić. Dodam ze nie jestem kompletnym amatorem, i wiele razy juz zmieniałem chmoda, wiem jak to zrobić... a przynajmniej tak mi sie wydaje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze z php na Komputery/oprogramowanie
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze serwery nie są na linuxie (czy podobnych) postawione? Bo na windowsie to chyba nie ma prawa zadziałac
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Windowsie polecenie CHMOD nie działa (system plików NTFS).
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Wy piszecie ze chmod nie działa na windowsie? juz setki razy zmieniałem uprawnienia do plików za pomocą polecenia chmod, i nie bylo problemów.
Co do przesunięcia tematu to nie jestem pewny czy to wina "Komutera i oprogramowania", tak jak mowie w identyczny sposob zmienialem chmoda miesiac temu i wszystko dzialalo. Ten sam serwer, ten sam klient FTP, TEN SAM WINDOWS. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niby działa, ale troszkę inaczej.... Nie wszystko działa tak jak trzeba, wszystko (IIRC) musi składać się z cyferkowych komend bez wiodacego zera np. 777 etc... (mam nadzieję że łapiesz o co mi biega) ale są ogromne problemy bo chmod to uniksowe narzędzie, gdzie masz "user,group,other" a windowsie zupełnie inaczej. "I NTFS is a must!!!"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
w takim razie co mam teraz zobic aby zmienic uprawnienia do pliku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli posiadasz bezpośredni dostęp do serwera (lub np. przez Zdalny Pulpit) to uprawnienia możesz ustawić sam. Jeżeli nie masz takiego dostępu, to musisz poprosić o to Administratora serwera.
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam serwer na NTFS-ie i nie musze zmieniac czegokolwiek.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(NuLL) Ja mam serwer na NTFS-ie i nie musze zmieniac czegokolwiek. No patrz. I żeby taka np. aplikacja php mogła zapisywać do folderu x nie musisz nic zmieniać w uprawnieniach do tegoż folderu? Szczęściarzu ![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:18 |