![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-XeoN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam
![]() Chcialem sie zapytac czy ktos moze mi pomocy udzielic w tym temacie. Mianowicie chce w prosty ale skuteczny sposob zabezpieczyc sie przed podlinkowaniem plikow... bez bazy danych najlepiej o ile to mozliwe.. ![]() moim zdaniem najlepij by to wygladalo w ten sposob ze jesli jest plik w katalogu badz gdziekolwiek na servie ze strona to zeby za kazdym sciaganiem pliku generowalo jakies tam przednazwy... np: ../pliki/cos_tam.exe "normalnie pokazuje link do pliku ktory mozna skopiowac i lipton linkuja" a przy sciaganiu ma to wygladac tak.. : "tak wyglada na pasku na dole, a nieche tego maskowac bo to tez mija sie z celem ![]() http://www.moj_adres.pl/pliki/cos_tam.exe ma zmienic sie na: http://www.moj_adres.pl/pliki/dhkawaid0123456789cos_tam.exe "1 raz sciagane" a 2 razem cos innego generuje... zeby uniemozliwic linkowanie chyba ze macie juz jakies sprawdzone tego typu systemy zabezpieczen ![]() Jestem Zielony w robieniu skryptow i niewiem czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego, a jesli jest plzzz napiszcie TU w tym temacie jak to zrobic... najlepiej jak by to obslogiwalo pare plikow. Czekam na odp. & sorki za bledy ![]() Pozdro ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o anti hotlink ?
mozna prosto zrobic za pomoca mod_rewrite |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj sobie o mod_rewrite
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
-XeoN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
mod_rewrite
super ale dowiedzialem sie "chyba" jak zablokowac linki do sron & jpg,gif itp ![]() nadal niewiem ja zablokowac linki do plikow zeby tylko i wylacznie z mojej stronki mozna bylo sciagac dany plik *.* formatu nierozumie na jakiej zasadzie to dziala... :/ plzz o szersze wprowadzenie po polsku z przykladem.. ![]() i jak to wlaczyc ![]() ![]() wiem ze cos z .htaccess i tu sie wpisuje te komendy ale czy to zadziala automatycznie ? ;/ Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*jpg$|.*gif$|.*png$ [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !yoursite\.com [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !friendlysite\.com [NC]* * RewriteCond %{HTTP_REFERER} !google\. [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !search\?q=cache [NC] RewriteRule (.*) /denied.jpg jak zrobic by to dzialalo na pliki a nie grafike ![]() czy wogole cos all pomylilem ![]() Pozdro i czekam na konkretna pomoc bo niemam glowy do tego kompletnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*jpg$|.*gif$|.*png$ [NC] dodaj .*php$ np. ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
-XeoN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*jpg$|.*gif$|.*png$ [NC] dodaj .*php$ np. ![]() ![]() ![]() czyli jak dodam .*exe$ lob .*rar$ itp .... to zalatwi cala sprawe ? ![]() ![]() |
|
|
-XeoN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
.htaccess
jesli to co wyzej napisalem to jeszcze sprawa tego pliku gdzi emam go zamiescic ![]() |
|
|
-XeoN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........
zle zle zle... to niedziala... nierozumie dlaczego mi blokuje caly dostep do pliku z mojej stronki ![]() ![]() na innej stronce blokuje rowniez ale zeby z mojej niedalo sie pliku sciagnac to juz przesada ![]() Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*exe$ [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !yoursite\.com [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !friendlysite\.com [NC]* * RewriteCond %{HTTP_REFERER} !google\. [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !search\?q=cache [NC] \.com [NC]* * <<< te znaczki * * blokuja wszystko ale jak je usune to blokady niema znika razem z tymi znaczkami.... ![]() ![]() i jaki to ma sens ? ktos wyjasnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze używać bb code !
Kod RewriteCond %{HTTP_REFERER} !yoursite\.com [NC] !yoursite.com zamien na adres twojej strony |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swoją drogą nazwa tematu jest niezgodna z regulaminem. prosze na przyszłosc wpisywac własciwą nazwę dla tematu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:36 |