|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich serdecznie,
moje pytanie dotyczy str_shuffle a dokładnie próby skorzystania z niego na wyrazach posiadających polskie znaki. Po przetworzeniu wyrazu np. krótko dostaję część liter plus dwa ślaczki. Czy wie ktoś może jak zrobić mieszanie liter w wyrazach z polskimi znakami ? Obecnie mam to na zasadzie funkcji
ale jak powiedział ktoś mądry po co tworzyć coś co już jest zrobione. Do wszystkich "poszukaj w google" i "było na forum" zła wiadomość. Sprawdziłem. Na forum brak tematu z polskimi znakami i shuffle a google wyświetla 4 strony wyników też bez tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Całej reszcie z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Do wszystkich "poszukaj w google" i "było na forum" zła wiadomość. Sprawdziłem. Na forum brak tematu z polskimi znakami i shuffle a google wyświetla 4 strony wyników też bez tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No ale do manuala to mogłeś zajrzeć. Znalazłbyś tam odpowiedź na swoje pytanie, a w zasadzie gotowe rozwiązanie. "Szukajcie a znajdziecie". (IMG:style_emoticons/default/sekret.gif) Przeczytaj komentarze. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
O tym zapomniałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki. Dla wszystkich zainteresowanych przykład z manuala losuje tylko znaki z wyrazu nie przejmując się jego sensem. Przerobiony przykład poniżej.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 00:29 |