![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Zwracam się do wad o dobór jakiejś dobrej ( kolejnej ) książki, do tej pory przczytałem html+php+mysql , php dla zaawansowanych. Mam jeszcze książkę php+flash, ale gdy zacząłem ją czytać to mi się odechciało - zostawię sobie ja na deser^. Studiuje również informatykę więc podstawy C++ mam daleko za sobą. Aktualnie napisałem kilka stron jednak jest to czysty php połączony z html oraz mysql ( bo inaczej w sumie się nie da ) wszystko oparte na klasach. Czy zaawansowanych to nie wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czego brakuje mi na stronach ( czyli czego wymagam od książki ): Na moich stronach brakuje mi płynnych zmian zdjęć w galerii, szybszą edycje zdjęć, jakichś pasków postępów, płynnych animacji ( ale to akurat można wykonać we fleszu ). Ogólnie chciałbym jeszcze bardziej zgłębić swoją wiedzę na temat programowania. Co byście mi poradzili? PS : ostatnio dowiedziałem się ze java to co innego niż js (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro już znasz różnicę to jesteś na dobrej drodze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Płynne zmiany i animacje można zrobić też w JavaScript nie trzeba wtedy wymagać od użytkownika wtyczek.
Jeśli chodzi o JavaScript, to: Przede wszystkim: Douglas Crockford - JavaScript - mocne strony Później Stoyan Stefanov - JavaScript. Programowanie obiektowe Oraz Nicholas C. Zakas - Wysoko wydajny JavaScript Co do Ajax'a: Michael Mahemoff - Ajax. Wzorce projektowe Billy Hoffman, Bryan Sullivan - Bezpieczeństwo aplikacji tworzonych w technologii Ajax |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pierwsza pozycja zamówiona zobaczymy jak mi to pójdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy ta ksiązka = twoja 3 pozycja http://www.empik.com/wydajny-javascript-za...86992,ksiazka-p (chyba tak ale wole się upewnić ) Ten post edytował Micchaleq 5.07.2011, 21:32:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |