![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się nad wejściem we freelancing internetowy ( do tej pory jak brałem jakieś zlecenia, to pochodziły one od osób z którymi miałem bezpośredni kontakt i płaciły mi do ręki) i mam kilka pytań by stworzyć sobie ogólne wyobrażenie o organizacji takiej relacji online. Odpowiedzi sie domyślam, ale nie jestem doświadczony więc nie chce na moich domysłach polegać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Załóżmy że znajduje zlecenie w necie na zrobienie jakiejś prostej stronki albo jakiejś grafiki i klient jest chetny by mi je dać. 1) Jak wygląda kwestia zawiązywania umowy na odległość? Wysyłacie sobie jej projekty z klientem mailowo i gdy już macie odpowiednią wersje to podpisujecie ją jakoś? Jak to wygląda na odległość? 2) Załóżmy że mam zrobioną stronkę dla klienta albo jakąś grafikę. Jak wyglądała by u was wymiana towaru za pieniadze? Czy stosujecie jakieś sztuczki żeby unikać nie było sytuacji że wykorzystał i nie zapłacił? 3) Jak w praktyce wygląda najczęściej kwestia wstawiania stron na dany hosting i domenę? Czy to wygląda tak że najpierw sami płacicie z własnej kieszeni i potem klient wam płaci za całość, czy przed czasem klienci są skorzy by wyłożyć na to kase? Z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 20:15 |