![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: z łodzi Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak dla zabawy się bawię ostatnio i postawiłem serwer apache z php na linuxie. Ale teraz chciałbym przypisać domene zakupioną na home.pl (domena PL) do mojego własnego serwera. Tak ogólnie przejrzałem ale nigdzie nie znalazłem takiej przejrzystej instrukcji. Jak skonfigurować ten BIND? W ogóle jakoś tego nie rozumie bo home chce dwa hosty DNSa. Dlatego prosze o jakąś instrukcje czy wskazówki. Dzieki z góry i liczę na pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Koszalin / Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej zostaw obsluge domeny w home.pl
Zeby skonfigurowac to poprawnie musialbys miec dostep do dwoch stabilnych serwerow DNS, a nie jest latwo takie znalezc. Po prostu przekieruj w panelu administracyjnych ruch z twojej domeny na twoje IP. Dodaj sobie wpis * CNAME <nazwa twojej domeny> Zalatwi to sprawe subdomen. Kolejna sprawa jest konfiguracja Apacha. Najprostszym rozwiazaniem jest konfigurowanie domeny na VirtualHostach w pliku /etc/apache2/sites-available/default znajduje sie konfiguracja virtualek Wirtualka najprostszej postaci: <VirtualHost *> ServerName <domena pod ktora bedzie widoczna strona> ServerAdmin <twoj email> DocumentRoot <sciezka do katalogu ze strona> </VirtualHost> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:41 |