![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Otóż postanowiłem się dodać obsługę przyjaznych linków do strony. W celu tym utworzyłem plik .htaccess a w nim: Kod <Files artykuly> ForceType application/x-httpd-php </Files> I dodalem plik artykuly, ktory dzieki powyzszemu wpisowi jest traktowany jako php. No i teraz do sedna, czyli do tego, co mi się nie podoba i nie wiem jak to łatwo i szybko zmienić. Otóż w artykuly dodalem
a przed ta linia ustawiam odpowiednie zmienne, zeby wyswietlilo odpowiedni artykul. Niby wszystko pięknie, ale!! Jak otwieram
w przegladarce (bez .php), to nie wyswietla mi sie czesc strony i wiekszosc layoutu. Odkryłem, że to wina względnych ścieżek np. mam
i wtedy już ten obrazek się nie pojawia. Tak samo w css:
też już nie działa. Ale jak podam
to już działa. No i w związku z tym mam pytanie. Czy jest jakiś sposób, żeby plik "artykuly" działał w tym samym folderze co artykuly.php. Domyslam się, ze teraz nie "działają" one w tym samym folderze, przez co te względne odwołania nie działają. Szczególnie chodzi mi o css, bo w koncu w php nawet by się dało wszędzie powstawiać
ale w css-ie tego nie da się zrobić tak łatwo. Proszę o porady. pozdrawiam Ten post edytował bear007 9.05.2008, 14:37:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj ścieżkę bezwzględną, czyli na początku "/" np.
osobiście stosuje zapis w stylu : gdzie pathHref() to oczywiście funkcja, która z konfiguracji pobiera adres obrazka i tam ustawione jest "/" czy tam "/web/img/" Ten post edytował sf 9.05.2008, 16:48:20 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.05.2025 - 05:58 |