![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jesli jest to bardzo lamerskie to z góry przepraszam, ale nie mogę znaleźć w necie rozwiązania. Mam zainstalowanego apacha z obsługą XML, chciałbym przetworzyć XML do HTML przy pomocy XSL. Temat zgłębiam przy pomocy tutoriala: http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/php/p...omoca_php_i_xsl No ale wygląda na to że PHP nie obsługuje potrzebnych funkcji, bo wywala błąd: PHP Fatal error: Call to undefined function xslt_create() in C:\\Program Files\\Apache Software Foundation\\Apache2.2\\htdocs\\quotes\\test.php on line 4 nie wiem dlaczego te funkcje nie działają... W manualu doszukałem się że powinny być sablot.dll, expat.dll, and iconv.dll wrzucone do system32, ale takich bibliotek nie było przy PHP, wyszukałem 2 z nich w necie, nadal nie mam expat.dll... W php.ini mam extension=php_xsl.dll jakby ktoś pytał. Prosze o pomoc Darek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałeś, która wersja PHP... jeśli 5 to piszę w manualu:
Note: If you need xslt support with PHP 5 you can use the XSL extension. ( http://pl2.php.net/manual/en/ref.xsl.php ) -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
osiągnalem zamierzony cel bez xslt_create(), przez coś takiego:
Kod /* load the xml file and stylesheet as domdocuments */ $xsl = new DomDocument(); $xsl->load("test.xsl"); $inputdom = new DomDocument(); $inputdom->load($file); /* create the processor and import the stylesheet */ $proc = new XsltProcessor(); $xsl = $proc->importStylesheet($xsl); $proc->setParameter(null, "titles", "Titles"); /* transform and output the xml document */ $newdom = $proc->transformToDoc($inputdom); print $newdom->saveXML(); dziękuje za odpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:45 |