![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam duży skrypt JS, który generuje mi długiego string (czasem ponad 8kb). W jaki sposób mogę przesłać tego stringa do PHP?
Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX + POST.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż jest inna możliwość oprócz poza AJAXEM!
Nie mogłem wyjść z podziwu, gdy się z tym zaznajomiłem.
MIłej zabawy! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można też poprzez image, i to na kilka sposób.
1. Zwykły image display: none; jako src="plik.php?string=......."> 2. Preloader Img w JS gdzie img mialo by sciezke tak jak wyzej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż jest inna możliwość oprócz poza AJAXEM! Nie mogłem wyjść z podziwu, gdy się z tym zaznajomiłem.
MIłej zabawy! albo sie jeszcze nie obudzilem, albo nie rozumiemTwoich intencji ... ze strony poprzez JavaScript do jakiegos skryptu chcesz przekazac "stringa" .. nie widze tego w Twoim przykladzie ... jedynie widze ze w stronce php generujesz kod JS ktory ma w danym miejscu na stronie wypisac tego "stringa" wygenerowanego przez skrypt na serwerze ... I widze troche zamieszania ... najpierw przypisujesz do zmiennej $MyVar2 , by w kolejnej linii usuwac '?>' a to co zrobiles to mozna uproscic do
dalej patrzac do przegladarki pojdzie finalnie taki kod :
wypisanie wczesniej znanej wartosci zmiennej z JS ... i nie rozumiem co ma ci zadzialac otwarty znacznik '<?php' w przegladarce ? przegladarka bedzie Twoim interpreterem php ![]()
BTW : chociaz <body> by sie przydalo jeszcze gdzies umiescic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktos tu komplikuje zycie
<?php $MyVar2 = "<script>var zmienna='KEKE'; document.write(zmienna);</script>"; echo $MyVar2; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kwazi ale chodzi o przekazanie zmiennej z JS do PHP, a nie z PHP do JS (to ostatnie jest akurat bardzo łatwe)
@trammer1991 piszesz 8kb string - co Ty przesyłasz? ![]() Pozostaje POST i jakiś ukryty formularz, który jest automatycznie wysyłany, albo AJAX |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra zamknijcie temat. Nie da sie przekazac zmiennej z js do php. Pozostaje AJAX
Mam pytanie na jakiej zasadzie powstało na tej stronie sprawdzenie czy nick jest już zajęty podczas rejestracji Czy tu także został użyty ajax?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pola (input) zostało przypisane zdarzenie onblur, w którym to jest wykonywana f-cja, która pobiera zawartość pola (nick) i przy pomocy AJAXa wysyła tą wartość do skryptu PHP, który to z kolei sprawdza czy taki nick już istnieje zwracając jakaś wartość (typu: 1 - istnieje, 0 - nie istnieje)
Później ponownie JS sprawdza wartość zwróconą przez skrypt PHP i w zależności od wartości (1 lub 0) wywala komunikat Nick jest wolny lub Nick jest zajęty |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 09:53 |