![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, posiadam serwer w ovh.pl i domenę rmaband.pl. Oryginalnie domena wskazuje na folder główny na serwerze i nie mam możliwości tego zmienić. Moja cała strona jest w katalogu root/joomla i tam też chciałbym, aby wskazywała domena. Poza tym chcę stworzyć przyjazne urle.
Czyli:
zamienić na:
i inne linki typu:
na:
Zacząłem całą zabawę od konfiguracji pliku .htaccess, ale jedyne co 'działa' to ustawienie
Co ciekawsze obsługa ovh na maila o treści: Witam, próbuję przeedytować plik .htaccess, tak aby domyślnym katalogiem był root/joomla. W skrócie chcę zrobic maskowanie całej strony tak aby wszystko wyświetlało się nie 'www.rmaband.pl/joomla/.......', tylko 'www.rmaband.pl/....' Aby to zrobić używam dyrektywy
lecz to nic nie daje. Co należy wpisać w .htaccess, aby to zrobić ? Pozdrawiam, Krzysiek odpisała: Niestety tego typu rozwiązanie nie będzie działać na naszej platformie wirtualnej. Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem ? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam bym najnormalniej przeniósł całą stronę zamiast przekierowywać... (góra do mahometa coś w tym stylu), ale to tylko moje zdanie i ja jeszcze z htaccess sie nie bawiłem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: NiEmIaStO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Redirect ta regułka w htccess służy do przekierowania
Wpisz np tak: Redirect index.php http://twojastrona.pl/jommla/index.php Wtedy jak ktoś wejdzie do twojego głównego katalogu i bedzie tam index.php zostanie przekierowany na http://twojastrona.pl/jommla/index.php Ten post edytował marcincompl 12.02.2008, 07:58:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 9.12.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem... to serwery ovh.pl jeszcze nie obsluguja mod_rewrite.
pewnie stad taka odpowiedz obslugi. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:42 |