![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto problem. Mam starą stronę internetową, która jest zaindeksowana w google i ma jakieś tam wyniki. Teraz napisałem stronę od nowa i postawiłem na innym serwerze, a co za tym idzie, mam inny adres. Więc chciałbym zrobić przekierowanie 301 na starej stronie w PHP (nie mam możliwości użycia .htaccess) niektórych artykułów do nowej strony. Wydawałoby się nietrudne zadanie, a jednak napotykam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Mianowicie na starej stronie artykuły podzielone były na sekcje i były tam odnośniki wskazujące na tą samą stronę, np: http://strona.pl/index.php?strona=artykul#podpunkt3 Google niektóre strony zaindeksował właśnie używając takich linków. Jak zrobiłem przekierowanie, strony które w google są zaindeksowane bez odnośnika wewnętrznego są normalnie przekierowywane. Natomiast jeśli kliknę w wynikach wyszukiwania google na link z hashem #, strona zostaje przekierowana na nowy serwer, ale tam zaraz jest przekierowywana na stronę błędu 404. W przekierowaniu wyciągam i sprawdzam adres za pomocą zmiennych $_SERVER['HTTP_HOST'] i $_SERVER['REQUEST_URI']. Ale jak wyciągnąć z wywołanego adresu część znajdującą się po hash'u #. A może istnieje jakiś inny sposób, żeby sobie z tym poradzić? poniżej część mojego przekierowania
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze raz końcówka kodu, bo coś się źle wkleiło
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: http://www.nowa_strona.xn.pl".$request_uri); header("Connection: close"); exit; I nikt nic nie wie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak wyciągnąć z wywołanego adresu część znajdującą się po hash'u # 1. Zrób sobie: - i już wiesz, czy adres z # jest w ogóle przekazywany i możliwy do odczytania 2. Teraz wystarczy rozbić: - i zmontować na tej podstawie odpowiedni, nowy adres do przekierowania. P.S. > gugiel łyka też przekierowania w meta |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:58 |