![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tym razem brak pytania ale za to prośba o testy klasy. Dopiero co ją ukończyłem więc nieco śmieci w kodzie jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zostanie też podzielona na dwie osobne. Klasa ma za zadanie spakować katalog oraz umieć go rozpakować. Kod: http://wklej.org/id/414824/ Użycie:
Będę wdzięczny za wszystkie konstruktywne opinie, komentarze i raporty błędów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dodatkowo nie wiem jak rozawiązać problem z chmodami (stąd część kodu jest w komentarzu), jeśli mamy taką sytuację: Kod test/costam/ => chmod 0444 test/costam/nic => chmod 0777 kod wysypie się z pr. denied. Ten post edytował kiler129 7.11.2010, 23:22:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co mi się rzuca w oczy to konstruktor, rozwiązałbym to sprawdzanie funkcji troszkę inaczej.
Wrzuć ich nazwy do tablicy i komunikaty - potem pętlą. Co do pakowania, czemu nie użyjesz zip ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pakowania, czemu nie użyjesz zip ? Z funkcji owszem wiem, zrobię to ale jutro (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co do zipa - paker ma tworzyć automatyczny instalator apliakcji php - nikt nie lubi dbać o poprawny przesył kilkuset plików przez ftp + chmody (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Do tego zip na większości shared hostów jest unicestwiony (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kolejna sprawa - czy zip zachowuje chmody? Ten post edytował kiler129 8.11.2010, 01:01:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile pakowanie poszło dobrze
to z rozpakowywanie jest problem wywala mi błąd Opening map file... Warning: file(map.dat) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\packer\packer.class.php on line 193 [ERR] usunąłem blokowanie info o błędach więc jest cały komunikat rozumiem że w tym przypadku pliki spakowane muszą być w tym samym folderze z którego wywołujemy plik ze skryptem
a w opcja podajemy folder do którego mają być rozpakowane u mnie na localhoscie to nie działa |
|
|
![]()
|
|
Musisz mu podać ścieżkę do map.dat i data.dat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak wpiszesz samą nazwę to teoretycznie rzecz biorąc powinieneś te pliki mieć w folderze skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do zipa - paker ma tworzyć automatyczny instalator apliakcji php - nikt nie lubi dbać o poprawny przesył kilkuset plików przez ftp + chmody (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) phar z tego co pamiętam. Ten post edytował fifi209 8.11.2010, 15:50:40 |
|
|
![]()
|
|
Słyszłem o phar ale z tego co wiem on działa od 6.0 - czy się mylę?
Nawet jeśli napisałęm niepotrzbnie to i tak poćwiczyć się zdało (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Mogłeś poszukać, zobaczyć linka.
W manualu jest tak napisane: Cytat Phar requires PHP 5.2.0 or newer A tutaj dyskusja na temat phar: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=103107&hl=phar |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:26 |