![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
a wiec napisalem taki kod w plikach:
baza.php ---------- Kod <?php function connection() { global $conn; $conn =mysql_connect("host", "user", "haslo"); if (!$conn || !mysql_select_db("nazwa_bazy",$conn)) { return 0; } else { return $conn; } } function sql($query) { if(!($conn = connection())) { return 0; } else { $result = mysql_query($query,$conn); if(!$result) { printf("<div style=\"font: 8pt Verdana, Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;\">"); printf("<hr color=\"red\">ERROR %s :",mysql_errno()); printf("[%s]",mysql_error()); printf("<a href=\"mailto:\?subject=EVRY ERROR NR %s : %s\"> Wyslij informacje do administratora.</a>",mysql_errno(),$query); printf("<hr color=\"red\"></div>"); } else { return $result; } } } ?> post.php ---------- Kod <form method="POST" action="dopisz.php"> Imie: <input type="text" name="imie" size="15"><br> Nazwisko: <input type="text" name="nazwisko" size="20"><br> Telefon: <input type="text" name="telefon" size="12"><br> Ilosc: <input type="text" name="ilosc" size="1"><br> Seans: <input type="text" name="seans" size="4"><br> <input type="submit" value="Dodaj" name="B1"><input type="reset" value="Wyczysc" name="B2"></p> </form> dopisz.php ----------- Kod <? include("baza.php"); $sql = sprintf('INSERT INTO `bilety` ( `id` , `imie` , `nazwisko` , `telefon` , `ilosc` , `seans` , `miejsca` ) ' . ' VALUES ( \'\', \'%s\', \'%s\' , \'%s\' , \'%s\' , \'%s\' , \'%s\' ); ', $_POST[imie],$_POST[nazwisko],$_POST[telefon],$_POST[ilosc],$_POST[seans],$_POST[miejsca]); echo $sql; sql($sql); ?> pokaz.php ------------ Kod <table border=1 colspan=0 rowspan="2" cellpadding="5" cellspacing="0" > <tr> <td><b>ID</b></td><td><b>IMIE</b></td><td><b>NAZWISKO</b></td><td><b>TELEFON</b></td><td><b>ILOSC</b></td><td><b>SEANS</b></td></tr> <?php include("baza.php"); $query = "SELECT * FROM bilety;"; $result = sql($query); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr><td>".$row[id]."</td><td>". $row[imie]."</td><td>".$row[nazwisko]."</td><td>".$row[telefon]."</td><td>".$row[ilosc]."</td><td>".$row[seans]."</td></tr>"; } print_r ($row); ?> </table> i teraz sedno sprawy, jak napisac plik admin.php ktory: - wyswietli wszystkie wpisy - pozwoli je modyfikowac - pozwoli je kasowac i po drugie jak zrobic aby skrypt po wpisaniu danych do formularza pokazywal dane wpisane do niego i pytal czy sa prawidlowo jesli tak to wpisywal je do bazy a jesli nie to pozwalal na ich modyfikacje i aby wysylal na maila potwierdzenie rezerwacji. prosze o propozycje co mozna dodac do rezerwacji biletow w kinie (bo do tego sa te skrypty. Prosze o szybka odpowiedz, mozliwe ze komus jeszcze sie to przyda (bo moze byc to wykorzystane jako ksiega gosci. Wiem ze znacie sie na php i bedziecie potrafili pomoc bo ja juz sie zamotalem z lekka i nie bardzo wiem co mam teraz zrobic, prosze o gotowe kody. Dzieki wielkie z gory. Ten post edytował TheL 27.08.2004, 11:06:44 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.04.2026 - 14:10 |