![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2016 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam do zrobienia prosty system rezerwacji dla klientów hotelu.Stworzyłem do tego bazę danych i 2 tabele. Pierwsza nazywa się pokoje i zawiera kolumny PokojID, Ilosc_miejsc, druga to rezerwacje i zawiera kolumny RezerwacjaID, PokojID, od, do (czas pobytu). Mam stworzony gotowy formularz w którym klient wybiera pokój dwuosobowy lub czteroosobowy oraz termin rezerwacji. W jaki sposób mogę sprawdzic czy dany pokój jest wolny?Chcialbym, zeby SQL zwrocil wynik 1 wolnego PokojID i na podstawie tego przypisac klientowi pokoj. Prosze o wskazówki, z góry dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witamy na Forum, zapoznaj się z panującymi tu zasadami, by uniknąć blokady wątków.
1. Zły dział. 2. Użyj wpierw wyszukiwarki: przykładowee wątki. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 14:05 |