![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem ze skryptem gdyż moja znajomość linuxa jest kipeska
![]() Potrafię zrobić skrypt, który łączy się z serwerem dedykowanym po IP ale mam problem z zapytaniem. Chcem uruchomić np: serwer gry CS ale na 1 godzinę i żeby po 1 godzinie został on zamknięt czyli w tym celu wykorzystuję tzw... Sceen jeżeli odpali się proces i zobaczę w konsoli np PID procesu żeby go KILL to proces się zamyka ale np: chciałbym żeby za mnie robił to php niewiem jak wyciągnąć PID z danego procesu :/ żeby po godzinie zamknął proces. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zainteresuj się cronem. To lepszy pomysł. A w php to będze jakoś tak: -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale chodzi oto że w momencie zakładania procesu żeby np: zapisywał się on do bazy MySQL.
MySQL znam więc wiem jak zapytanie zrobić ale chodzi oto żeby przy zakładaniu procesu pobierał PID... a po 1h zamknął tylko ten 1 proces przy czym jest np: kilka procesów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:40 |