![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam tak jak w temacie próbuje napisać jako zadanie prosty skypt java ale coś mi nie działą treść zadania jest taka:
Stwórz dokument XHTML. Dodaj w treści skrypt wyświetlający w dokumencie przywitanie (document.write). Dodaj też 3 rodzaje powitalnych popup'ów (alert, confirm, prompt). Dodaj warunek, który zależnie od godziny (czas) zachęci do pracy lub wygoni do domu ( var data = new Date(); var czas = data.getHours() ). W razie problemów podejrzyj konsolę błędów. Używając instrukcji switch uzależnij swoją rekflekcję od dnia tygodnia ( var dzien=data.getDay() ) Aby powitania nie pojawiały się od razu umieść je w funkcji powitaj(). Dodaj link (poza skryptem), który uruchomi powitanie (atrybut onclick="powitaj()"). Przenieś skrypt do osobnego pliku. Używając pętli for wypisz powitania powiększającymi się nagłówkami (znaczniki <hX>). W pętli while drukuj losowe liczby ( var los=Math.random() ) dopóki będą one >0.1. A ja mam coś takiego:
Jestem w tym zupełnie zielony a z poradników z neta nic nie ogarniam, proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Javascript != Java
To praca domowa? Czego jeszcze nie masz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak potrzebuje to zrobić na jutro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik index.html
plik scripts.js
Ten post edytował rad11 27.12.2014, 20:45:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2025 - 07:09 |