![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
zrobiłem prosty skrypt formularza do zapisywania rekordu w bazie danych
Jednak coś jest nie tak. Skrypt zapisuje dane do bazy danych ale na moment. Po zapisaniu formularz jest pusty (chociaż wstawiłem zmienną w textarea, która powinna pobierać wartość z bd), a po odświeżeniu strony lub ponownym wejściu na nią z innej strony, komórka w bd jest czyszczona. Z pewnością ja robię jakiś błąd ale próbowałem już na wiele sposobów to naprawić,a le nie dało to żadnych rezultatów. Czy ktoś mógłby doradzić mi jak skonstruować taki prosty formularz który by nie poprawnie zapisywał i wyświetlał zawartość z bd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST[smstext] != $_POST["smstext"]
$tpl[smstext] != $tpl["smstext"] ciekawostka: w linii 0 (zero) dodaj: i będzie działać dopóki nie zmienisz wartości atrybutu name dla textarea ![]() Ten post edytował darko 3.01.2010, 16:19:03 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 24.01.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale gdzie dokłądnie mam władować te zmienne ?
He, kolega Ci tylko dał przykład tego, że $_POST[smstext] to nie jest to samo co $_POST["smstext"]. Po prostu używaj " w zmiennych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej zaraz po zapisaniu tekstu do bazy musisz wyciągnąć ten sam tekst i przypisać go to zmiennej $tpl['smstext'], aktualnie z tego kodu nic nie wynika, żeby $tpl['smstext'] miała jakąś wartość, jest ona zmienną niezadeklarowaną. |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie podziałało.
Może podam cały kod skryptu w którym chciałem umieścić tą funkcję. http://www.wklejto.pl/52363 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę nigdzie w tym kodzie przypisania zmiennej: $tpl[smstext]. No a nawet jak jest gdzieś wcześniej, to najpierw pobierasz jej wartość, a potem ją aktualizujesz w bazie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:54 |