![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
dostalem dziwne zadanie od znajomego.... chce on, zebym napisal program bazodanowy (niewielki), ktory korzystalby z bazy mysql, ktory jest na serwerze w jego lan. chodzi o to, ze ten program musi byc pod windows :? macie moze jakies tutoriale jak mozna cos takiego napisac :?: moze byc w trybie tekstowy (program oczywiscie ![]() pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
To ma być napisane w php?
Przeniesione: Pro => php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie to najlepiej w php.... bo c++ nie znam :?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JEśli to ma być w php to musisz wystawić serwer www, najlepiej apacche. Może on stać na maszynie windowsowej lub na tym serwerze w lanie. Dalej to już php. A jeśli chodzi o tutoriale to poszukaj na forum lub w sieci.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
heh....
tylko mi chodzi o to, ze... stronka jest, chodzi i w ogole... wszystko jest ulokowane w bazie mysql... program (ale program a nie strona) ma byc tez polaczony z baza i moc ja modyfikowac.... z tego co wiem, mozna pisac w php zwykle programy, tylko nie wiem jakie sa komendy np do wczytywanie zmiennych z klawiatury itp, dlatego sie pytam o jakies tutoriale i moze kompilator.... pozdro ![]() btw, mam nadzieje, ze juz wszystko jasne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie tak, a Ty poczytaj sobie o GTK
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to moze skorzystaj MyODBC ? ... i chyba najprosciej bylo by w vb pisac ... ale to nie php
![]() |
|
|
![]()
|
|
kszychu: :wow: to jest wlasnie to o co mi chodzilo :wow: tylko teraz musze dorwac cos po PL do poczytania i moge sie brac za pisanie :wow:
jak sobie przegladnalem gtk.php to mi sie glupio zrobilo :] wielkie THX :!: btw, dlaczego hydepark a nie php :?: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@noose uprzedzam, ze php-GTK jest dosc trudna forma do opanowania, poza tym na w2k i wXP, bedziesz mial nie lada problemy z odpaleniem samego GTK co dopiero pisanie aplikacji - tym bardziej, ze nowa wersja GTK ma problemy z uruchamianiem zlozonych aplikacji (glownie tych ktore zawieraja elementy "menu")... jezeli nie sprawi Ci problemu przyswojenie info po angielsku to polecam http://talks.php.net/index.php/php-GTK?php...4f658723540e190 (musisz uzywac Mozilli bo IE zle interpretuje kod).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@wassago a co proponujesz innego :?:
jezeli da sie cos takiego napisac w C++ to tez moge.... tylko takze potrzebuje jakies kursu (ale tutaj bardziej cos co mi pozwoli operowac na sql) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da sie i byloby wskazane. Proponuje Buildera albo Delphi, tam sa o ile pamietam komponenty do obslugi baz SQL.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
@FiDO gdzie moge znalezc jakies info na temat delphi + sql :?:
czy C++ (ale nie builder, tylko cos w trybie tekstowym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gdzie moge znalezc jakies info na temat delphi + sql
Takiego czegos raczej nie ma, szukaj o delphi [programowanie sieciowe i sql-rfc or sth] Cytat czy C++ (ale nie builder, tylko cos w trybie tekstowym ) obsluguje mysql?
Nie. Najlepiej zglos sie do mnie na gg - 2147231 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @FiDO gdzie moge znalezc jakies info na temat delphi + sql :?:
w internecie Cytat czy C++ (ale nie builder, tylko cos w trybie tekstowym
![]() Samo C++ z siebie nie, ale z biblioteka, ktora jest dostepna na www.mysql.com juz da rade. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:42 |