![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem wygląda następująco. Chciałem napisać skrypt (zaznaczam że jestem zielony jak narazie) który wczytuje z liku tekst linijka po linijce, przypisując każdą do nowego elementu w tablicy.
Kod <? $plik = fopen("nowosci.txt", "r"); $a=0; while (!feof($plik)) { $a++; adam[$a] = fgets($plik, 4096); <- tu jest bląd echo adam[$a]; } ?> Hmm.. ktoś pomoże ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje.. jednak to jest proste
![]() $ab=file("nowosci.txt"); echo $ab[0]; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Kubasso, jesteś nowy na forum więc przymknę oko. Proszę zapoznać się z regulaminem i zasadami panującymi na forum. Służą one zachowaniu porządku co z kolei służy Użytkownikom. Jeszcze raz tak bezsensowny tytuł ("Problemik") to dostaniesz ostrzeżenie. Tytuł musi mówić coś o problemie, a Twój co mówi? Logiczne, że masz "problemik" jak piszesz na forum
![]() Witam na forum, pozdrawiam i życzę owocnego kodowania! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:39 |