![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam przejdę od razu do rzeczy napisałem malutki skrypcik który z poziomu www odpala proces na shellu ale nie działa i nie mam pomysłów jak to zastosować
Kod
Drugim problemem jest ze apache nie czyta mi include w php i nie wiem co zrobić próbowałem już wszystkiego serwer stoi na starym komputerze jest on przeznaczony pod shella. Za pomoc z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Kefu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego od razu nie zrobisz ?
Kod shell_exec('/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start');
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ to nic nie daje już próbowałem twojego rozwiązania wcześniej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86587
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało niestety... ponieważ nie rozumie funkcji start :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że jeśli wpiszesz w konsoli
Kod /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start to wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) jeśli tak to najmniejszej linij oporu możesz utworzyć nowy plik i w nim dać Kod #!/bin/bash /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start lub dać to w jednym poleceniu Kod cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/;./ts3server_startscript.sh start
|
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze rozumiesz myślisz o stworzeniu pliku *.sh i odpaleniu go przez www? Jeżeli tak to nie jest dobry pomysł bo inni użytkownicy będą mieli do niego dostęp.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie,
ja myślałem o stworzeniu pojedynczego pliku i w nim umieszczeniu tego polecenia, a plik byłby uruchamiany dalej z poziomu php chociaż to może i głupi pomysł (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ale już mam inny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) zamiast shell_exec daj exec i zobacz jakiś błąd jest - oczywiście nie błąd php tylko w tym poleceniu |
|
|
![]()
|
|
Nie ma żadnego błędu ale w PHP to nie trybie nie wiem dlaczego :/
A w include mam taki błąd
w 3 lini jest @refresh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A co jest w linii 2 ? Najlepiej to pokaż cały kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem taki błąd z include pojawia się gdy do pliku np.
includujesz plik bla.php w którym również zaczynasz sesje czyli
|
|
|
![]()
|
|
z include naprawiłem błąd to było przez kodowanie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ale z tym shell_exec mam nadal problem ;/
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
wszyscy którzy są na shellu przez 1 *.sh odpalam ale komendy wyskakują nic więcej serwer się nie uruchamia...
|
|
|
![]()
|
|
pokaz wszystko: kod php i skrypty sh
|
|
|
![]()
|
|
Trochę tego jest :0
Skrypt który powinien uruchomić server
a tutaj plik ts3server_startscript.sh
Dałem te 2 najważniejsze! |
|
|
![]()
|
|
bardzo nieuwaznie czytales ten temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
zobacz Kod #!/bin/sh /home/ts/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start & zobacz czy w ogole skrypt php/sh ma uprawnienia do wywolania tej komendy. zobacz prawa dostepu do niego. |
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało nawet nie wyświetliło ze serwer się odpalił jak to robiło przy system.
Ten post edytował kefu 7.01.2011, 11:37:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 13:35 |