![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam przejdę od razu do rzeczy napisałem malutki skrypcik który z poziomu www odpala proces na shellu ale nie działa i nie mam pomysłów jak to zastosować
Kod
Drugim problemem jest ze apache nie czyta mi include w php i nie wiem co zrobić próbowałem już wszystkiego serwer stoi na starym komputerze jest on przeznaczony pod shella. Za pomoc z góry dziękuję ![]() Pozdrawiam Kefu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego od razu nie zrobisz ?
Kod shell_exec('/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start');
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ to nic nie daje już próbowałem twojego rozwiązania wcześniej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86587
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało niestety... ponieważ nie rozumie funkcji start :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że jeśli wpiszesz w konsoli
Kod /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start to wszystko działa ![]() jeśli tak to najmniejszej linij oporu możesz utworzyć nowy plik i w nim dać Kod #!/bin/bash /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start lub dać to w jednym poleceniu Kod cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/;./ts3server_startscript.sh start
|
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze rozumiesz myślisz o stworzeniu pliku *.sh i odpaleniu go przez www? Jeżeli tak to nie jest dobry pomysł bo inni użytkownicy będą mieli do niego dostęp.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie,
ja myślałem o stworzeniu pojedynczego pliku i w nim umieszczeniu tego polecenia, a plik byłby uruchamiany dalej z poziomu php chociaż to może i głupi pomysł ![]() ale już mam inny ![]() zamiast shell_exec daj exec i zobacz jakiś błąd jest - oczywiście nie błąd php tylko w tym poleceniu |
|
|
![]()
|
|
Nie ma żadnego błędu ale w PHP to nie trybie nie wiem dlaczego :/
A w include mam taki błąd
w 3 lini jest @refresh |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A co jest w linii 2 ? Najlepiej to pokaż cały kod.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem taki błąd z include pojawia się gdy do pliku np.
includujesz plik bla.php w którym również zaczynasz sesje czyli
-------------------- Blog |
|
|
![]()
|
|
z include naprawiłem błąd to było przez kodowanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze rozumiesz myślisz o stworzeniu pliku *.sh i odpaleniu go przez www? Jeżeli tak to nie jest dobry pomysł bo inni użytkownicy będą mieli do niego dostęp. czemu nie chcesz wlasnie tak zrobic? Kto bedzie mial do tego dostep? Jacy uzytkownicy? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wszyscy którzy są na shellu przez 1 *.sh odpalam ale komendy wyskakują nic więcej serwer się nie uruchamia...
|
|
|
![]()
|
|
pokaz wszystko: kod php i skrypty sh
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Trochę tego jest :0
Skrypt który powinien uruchomić server
a tutaj plik ts3server_startscript.sh
Dałem te 2 najważniejsze! |
|
|
![]()
|
|
bardzo nieuwaznie czytales ten temat
![]() zobacz Kod #!/bin/sh /home/ts/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh start & zobacz czy w ogole skrypt php/sh ma uprawnienia do wywolania tej komendy. zobacz prawa dostepu do niego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało nawet nie wyświetliło ze serwer się odpalił jak to robiło przy system.
Ten post edytował kefu 7.01.2011, 11:37:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:11 |