![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robie sklep z duża ilością produktów które mają duża ilość parametrów.
Dlatego Mam jedna baze w której są produkty(PRODUKTY). W innej bazie trzymam parametry (PARAMETRY) .W trzeciej są przetrzymywane mozliwosci wrartosci dla parametrów. (PARAMETRY_VALUE) A w ostatniej tabeli ( PARAMETRY_ADD ) Gdzie są zapisywane wiadomości jaki parametr o jakiej wartości i do jakiego produktu jest przypisany.Czyli z poszczegolnych baz (id_prod , id_parm i id_value ).Wyszukiwarka ma możliwość wyboru 5 parametrów i dla każego działu są to inne parametry.Dochodzę do etapu gdzie mam id wybranycha parametów i ich wartości z wyszukiwarki i w tym momencie się zajechałem bo nie wiem jak napisać zapytanie które będzie wyszukiwało produkty przy więcej niż jednym parametrze.Nie mam doświadczenia w tkich zapytaniach gdyż wcześniej nie robilęm takich więc licze po cichu na wskazówki. Z góry dzięki za każdą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy chcesz powiedzieć, że trzymasz poszczególne dane w różnych bazach, czy też miałeś na myśli różne tabele?
Do odpowiedzi na Twoje pytanie prowadzi lektura manuala do MySQL, a w szczególności do sekcji WHERE polecenia SELECT. Bez sensu byłoby powielać tu to, co napisano w tymże manualu. Przeczytaj też: to. Pozdrawiam, K |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:14 |