![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
[php:1:ba0da1dc37] <?php session_start(); $pol=mysql_connect("host", "user", "pasw"); mysql_select_db("baza", $pol); if(!isset($opcja)){ echo"Nie zagłosowałeś;!"; } else{ $zap1=mysql_query("UPDATE ankieta WHERE opcja='$opcja' SET glosy='glosy+1'",$pol); echo"Twój głos został zaliczony, dziękujemy!"; $zap2=mysql_query("SELECT opcja, glosy FROM ankieta ORDER BY glosy DESC",$pol); echo"<table>"; while ($wiersz = mysql_fetch_assoc($zap2)){ echo "<tr><td> ".$wiersz["opcja"]; echo"</td>"; echo "<td>".$wiersz["glosy"]; echo"</td></tr>"; } echo"</table>"; $zap3=mysql_query("SELECT SUM(glosy) FROM ankieta",$pol); echo"Łącznie oddano $zap3 głosów."; echo"</p>"; } mysql_close($pol); ?> [/php:1:ba0da1dc37] Chodzi mi oto że powyższy skrypt wcale nie UPDATE-uje liczby głosów tzn. nie zwiększa o 1. Wiem, że lubicie takie wyzwania, :wink: więc pytam: CO TU JEST NIE TAK? I bardzo proszę o pomoc! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile pamietam powinno byc tak
[sql:1:626cc3aa9e]UPDATE ankieta WHERE opcja='$opcja' SET glosy=glosy+1[/sql:1:626cc3aa9e] -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej powinno byc :
[sql:1:ffb25decd5]UPDATE ankieta SET glosy = glosy + 1 WHERE opcja='$opcja'[/sql:1:ffb25decd5] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fakt... poprawilem blad a nie zwrocilem uwagi na ogolny uklad zapytania
![]() --edit-- swoja droga: polecam uzywanie: [php:1:ad7dbef60a]<?php echo mysql_error(); ?>[/php:1:ad7dbef60a] -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DZIĘKI!!!!
Wiedziałem, że można na was polegać... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:24 |