Witam serdecznie.
Jestem totalnym amatorem jeżeli chodzi o js ale potrzebuje zrobić skrypt który będzie wyświetlał dane o produkcie z bazy danych po najechaniu myszką. Aktualnie napisałem coś takiego , ale nie działa nie mam pojęcia dlaczego. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif)
$query=("SELECT `item_id`,`item`,`opis`,`noszony`, `add_ad`, `img_url` FROM `user_item` INNER JOIN `item` USING (item_id) WHERE login='$loginek' AND item_rodzaj='bron' ORDER BY `add_ad` ASC");
$cos=NULL;
$query2=mysql_query("SELECT `item_id`,`item`,`opis`,`noszony` FROM `user_item` INNER JOIN `item` USING (item_id) WHERE login='$loginek' AND item_rodzaj='bron'"); $cos=$row['item_id'];
}
if ( $cos == NULL ) {
echo "Nie posiadasz żadnego przedmotu ! "; } else {
if ($wiersz[3] == "tak") {
$zmienna=rand(1
,10000000000000
); <div id='item_zalozony'>
<form method='POST'>
<input type='image' src='img/".$wiersz[5]."' name='zdejmij' value='".$wiersz[0]."' onfocus='blur()' onmouseover='a".$zmienna."()' onmouseout='b".$zmienna."()' />
</form>
</div>
<script>
function a".$zmienna."() {
document.getElementById('opis').innerHTML = '".$wiersz[1]."';
}
function b".$zmienna."() {
document.getElementById('opis').innerHTML = 'Najedź na przedmiot aby zobaczyć jego szczegóły !';
}
</script>
";
} else {
<div id='item'>
<form method='POST'>
<input type='image' src='img/".$wiersz[5]."' name='zaloz' value='".$wiersz[0]."' onmouseover='c".$zmienna."()' onmouseout='d".$zmienna."()' />
</form>
</div>
<script>
function c".$zmienna."() {
document.getElementById('opis').innerHTML = '".$wiersz[1]."';
}
function d".$zmienna."() {
document.getElementById('opis').innerHTML = 'Najedź na przedmiot aby zobaczyć jego szczegóły !';
}
</script>
";
}
}
}
No i oczywiście ramka do zmiany to :
Najedź na przedmiot aby zobaczyć jego szczegóły !
Ktoś ma jakiś pomysł jak można by rozwiązać ten problem ?
Pozdrawiam,
CreaMper