![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z unlink. Chodzi o to, że nie usuwa plików, które w nazwie mają spację. Mam takiego małego cmsa i użytkownik sam wrzuca plik. Dodaje się on prawidłowo i na serwer i do bazy. Przy usuwaniu usuwa z bazy zawsze, a z serwera nie usuwa, gdy w nazwie pliku jest spacja. Co może być tego przyczyną?
Powód edycji: [Daiquiri]: Przenoszę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hashuj nazwy plików.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z unlink. Chodzi o to, że nie usuwa plików, które w nazwie mają spację. Mam takiego małego cmsa i użytkownik sam wrzuca plik. Dodaje się on prawidłowo i na serwer i do bazy. Przy usuwaniu usuwa z bazy zawsze, a z serwera nie usuwa, gdy w nazwie pliku jest spacja. Co może być tego przyczyną? Przyczyną jest spacja w nazwie pliku. Ale daj fragment kodu, który odpowiada za usuwanie. Zarówno HTML, jak i PHP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To ciekawe, że Ci nie działa: [PHP] pobierz, plaintext $filename = 'nazwa pliku.txt'; unlink($filename); [PHP] pobierz, plaintext Działa wink.gif No nie działa... Ale dobra temat do zamknięcia. Poradziłem sobie inaczej. Przed wrzuceniem pliku kod usuwa spację i jest ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 05:23 |