![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem, że zły dział ale nie znalazłem bardziej odpowiedniego, ponieważ mam problem ze skryptem w technologii JavaScript. A mianowicie chodzi mi o to, że mam skrypt działający poprawnie, ale jeżeli użyję opcji CHACKBOX'a to wysyła mi do bazy MySQL (bez znaczenia co zaznaczę), wysyła wartosc pierwszej opcji "value". Oto skrypt:
Bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie wdzięczny. Ps. W razie problemów, proszę moderatorów o przeniesienie tematu do bardziej odpowiedniego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo wszystkie nazwałeś tak samo: kolorystyka - musisz wysłać je jako tablicę: nazwij je kolorystyka[], wtedy w PHP otrzymasz tablicę z wybranymi wartościami.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mistrzu, czyli ma to wyglądac tak:
EDIT: Jak zrobiłem tak jak wyżej to w bazie wywala mi rekord: "undefined" ;/ Ten post edytował peja1990 4.12.2010, 12:35:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dostosować ajax do tego - tam przetwarzasz jako string, a teraz dostajesz tablicę.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś mi to mistrzu przerobic ?
![]() ![]() ![]() EDIT: Okroiłem trochę skrypt, bardzo proszę kogoś o pomoc w przerobieniu skryptu aby działał... ![]()
A tak wygląda plik: insert.php
Wie ktoś co można z tym zrobic ?! PROSZĘ O POMOC ![]() ![]() Ten post edytował peja1990 4.12.2010, 16:22:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka minut od reki napisane nie sprawdzone:
Panowie bzdury gadają, ze trzeba do checkboxa dodawać [], one są tam dla javascriptu od razu gwoli ścisłości - oddaje do przeczytania dokumentacje. Zmodyfikowałem tylko tyle, żeby obsługiwał tablice wartości kolorystyka, a nie pojedynczą wiadomość. Ten post edytował Quadina 5.12.2010, 15:31:06 -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
I duuupppaaa
![]() Zedytowałem i skrypt wygląda tak: index.php
insert.php
Zrobiłem może coś źle ? Bo, skrypt wywala mi pozytywne info, ale w bazie nie pojawiają się ŻADNE nowe rekordy... ;/ EDIT: Kiedy index.php pozostawiłem tak jak jest wyżej, a insert.php zmieniłem, że wygląda tak: insert.php
to w wyniku tego w bazie w miejscu kolorystyka wywala mi rekord "Array" :/ Co może byc grane ? EDIT: Z wielką pomocą Quadina, udało się ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował peja1990 5.12.2010, 19:00:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:46 |