Witam ponownie.. Pisałem sobie sały skrypt do sklepu.. wszystko działa (chodzi mi o założone, zdjete) pieniądze są pobierane za kupienie jakiegoś przedmiotu..
No ale przedmiot nie wędruje do "przedmioty" - bazy danych, z "przedmioty_sklepy".. Nie wiem o co chodzi.. żadnego błędu nie ma ;/
Oto skrypcior:
<?php
function kup_przedmiot($id) {
$tekst='Niewykonana funkcja!';
$przedmiot=mysql_query("SELECT * FROM przedmioty_sklepy WHERE id=$id LIMIT 1"); $gracz=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id=".$_SESSION['id']." LIMIT 1"); if($gracz['cash']>=$przedmiot['cash']){
$tekst='Przedmiot kupiony!';
mysql_query("INSERT INTO przedmioty ('wlasciciel','nazwa','atak','dex','typ','cash') VALUES ( ' ".$_SESSION['id']." ' , ' ".$przedmiot['nazwa']." ' , ' ".$przedmiot['atak']. " ' , ' ".$przedmiot['dex']. " ',
' ".$przedmiot['typ']. " ' , ' ".$przedmiot['cash']. " ')");
mysql_query("UPDATE users SET cash=cash-$przedmiot[cash] WHERE id=$_SESSION[id] LIMIT 1"); }
else {
$tekst='Nie stac Cię na ten przedmiot!';
}
}
return $tekst;
}
function zaloz_zdejmij_przedmiot($id) {
$przedmiot=mysql_query("SELECT * FROM przedmioty WHERE id=$id AND wlasciciel=$_SESSION[id] LIMIT 1"); mysql_query("UPDATE przedmioty SET zalozony=1-zalozony WHERE id=$id AND wlasciciel=$_SESSION[id]"); if ($przedmiot['zalozony']==1){
$znak='-';
}
else {
$znak='+';
}
mysql_query("UPDATE users SET atak=atak $znak ($przedmiot[atak]), dex=dex $znak ($przedmiot[dex]) WHERE id=$_SESSION[id] LIMIT 1");
}
}
$wynik=mysql_query("SELECT * FROM przedmioty_sklepy ORDER BY id DESC"); echo '<table><tr><td>Nazwa</td><td>Atak</td><td>Obrona</td><td>Cena</td><td>KUP</td></tr>'; echo '<tr><td>'.$przedmiot['nazwa'].'</td><td>'.$przedmiot['atak'].'</td> <td>'.$przedmiot['dex'].'</td><td>'.$przedmiot['cash'].'</td>
<td><a href="game.php?a=sklep&id='.$przedmiot['id'].'">KUP</a></td></tr>';
}
if($_GET['id']!=''){
$informacja=kup_przedmiot($_GET['id']);
}
?>
<br><hr>
<?php
if($informacja!='') echo $informacja; ?>
na echo : 11 i 14 linijka
INSERT INTO przedmioty ('wlasciciel','nazwa','atak','dex','typ','cash') VALUES ( ' 4 ' , ' szata rycerza ' , ' 2 ' , ' 15 ', ' 4 ' , ' 15 ')
UPDATE users SET cash=cash-15 WHERE id=4 LIMIT 1
Ten post edytował awek520 22.05.2014, 11:18:59