![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc bo nie wiem co mam juz z tym zrobic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) (
to jest kod strony widocznej po zalogowaniu.
A oto skryp sesji ze strony ustawienia.php do ktorej prowadzi link zaczyna sie od 3 linijki czyli w trzeciej lini jest session_start();:
i kiedy przechodz do strony ustawienia.php oczywiscie po udanym logowaniu wychodzi mi bad logowania. A kiedy dam ten plik (ustawienia.php) oczywiscie zmieniajac w pierwszym pliku logowania
jaki czesc index.php to wywala blad: Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\usr\krasnal\www\stronka\admin\index.php:34) in c:\usr\krasnal\www\stronka\admin\ustawienia.php on line 3 a oto kod od linijki 34 w pliku index.php:
Prosze o pomoc gdzie tu jest blad?? Z gory dzieki za odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku ustawienia.php wysylasz cos do przegladarki (za pomaca echo() lub print()) zanim wywolasz session_start
edit: ewentualnie masz jakies znaki poza znacznikami php <?php i ?> Ten post edytował LBO 1.03.2006, 08:42:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zastąpiłbym jeszcze
Cytat session_destroy na Cytat session_destroy();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzieki za pomoc juz wszystko dzila jeze formulaz po zalogowaniu przenosi bezposrednio do pliku ustawienia.php czyli:
ale jezeli zmieniam to na:
a w pliku index.php robie:
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\usr\krasnal\www\stronka\admin\index.php:34) in c:\usr\krasnal\www\stronka\admin\ustawienia.php on line 3 a podnim zawartosc strony widoczna po zalogowaniu. Jak to mozna poprawic? Czy jezeli uzywam sesji to nie moge przenosic danych w adresie? Ten post edytował Grangu 2.03.2006, 13:22:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wynika z tego, że przed session_start() jest coś wysłane do przeglądarki.
1. Sprawdź czy napewno session_start() jest na samym początku pliku?
2. Spróbuj użyć isset() jako warunek sprawdzający czy sesja sesja została wysłana wcześniej.
Jeszcze jedno zauważyłem, a mianowicie moze to kosmetyka i moze sie czepiam, ale jeśli juz odczytujesz zmienna $strona to raczej odczytaj ją tak:
Ten post edytował chomiczek 2.03.2006, 13:56:16 |
|
|
![]()
|
|
1. session_start(); jest na samym poczatku wczesniej jest czysty html
2. jak uzywam !isset to wywala blad : Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' or `'$'' in c:\usr\krasnal\www\stronka\admin\ustawienia.php on line 2 3. Jak wpisuje:
to wogule nic nie includuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat 1. session_start(); jest na samym poczatku wczesniej jest czysty html nie moze byc nic wcześniej.. na samej górze MUSI BYC session_start()co to INCLUDOWANIA: [php]<?php if ($_POST['strona']=='ustawienia') include 'ustawienia.php'; ?> napisz tak to jest bez @ i powinnieneś dostać jakis komunikat o błędzie jeśli cos jest nie tak. z tym sprawdzaniem sesji faktycznie cos namieszałem.. ale jeśli session_start() będzie na samej górze.. NAD HTML to wszystko będzie ok |
|
|
![]()
|
|
Zeczywiscie dalem session_start(); przed html i wszystko gra i buczy.
Dzieki wielki za pomoc. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:25 |