![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie: w jaki sposób zrobić return z funkcji "test" po wykonaniu post - tak aby w funkcji "beta" został wyświetlony alert z zawartością zmiennej msg z funkcji test"
CODE beta = function() {
a = test(); alert(a); } function test(){ $.post("ajax_register.php",{nickname:document.forms['register_form'].InputNick.value}, function(data){ if(data.nick==true){ msg = "A"; } else{ msg = "B"; } }, "json"); return msg; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz cały kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze raz, trochę inaczej to ułożyłem:
CODE checkNickname = function() { $.post("ajax_register.php",{nickname:document.forms['register_form'].InputNick.value}, function(data){ if(data.nick==true){ msg = "nick true"; } else{ msg = "nick false"; } }, "json"); return msg; } W momencie kiedy wywołuję "checkNickname" dostaję za pierwszym razem msg null za drugim razem jest jest nick true albo false - wiadomo dlaczego. Nie potrafię sobie poradzić z "return msg" - chcę żeby ten return zrobił się dopiero po POST i po uzupełnieniu "msg" Ten post edytował ekstro 11.10.2008, 09:58:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:59 |