![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam dość trywialny problem. Nie mogę od dłuższego czasu znaleźć rozwiązania, więc postanowiłem napisać. Pracuję na serwerze udostępnionym grzecznościowo. Potrzebna mi jest baza danych. Chcę skorzystać z tej, którą mam na serwerze na uczelni. Wiele różnych projektów w tej sposób tworzyłem/testowałem i nie miałem problemu. Tym razem nijak nie mogę się połaczyć. Serwer na którym mam kod php jest gdzieś w hameryce ![]() Moje zapytanie (dotąd niezawodne) wygląda tak:
/tych ukośników w kodzie powyżej nie ma/ Oczywiście kod zwraca mi zawsze: Nie mozna sie polaczyc z baza MySQL. Zastanawiam się czy provider może blokować użycie zewnętrznych baz, cy co? Ten post edytował Lucas 11.01.2007, 00:13:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest możliwość ustawienia bazy danych tak, żeby nie przyjmowała połączeń z zewnątrz i bardziej skłaniałbym się ku tej opcji.
Ten post edytował Raynold 11.01.2007, 08:30:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:09 |