![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów ! Nie moge nigdzie znajsc rozwiazania mojego problemu, stawiam dedyka w grze Metin2 kupilem vps na testy lecz ftp elegancko sie laczy a mysql za nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) gdy próboje sie polaczyc wyskakuje mi ten oto blad: "Host (***IP***) is not allowed to connect to this MySQL server." Nie moge sie z tym uporać od 2 dni ani nigdzie znalesc odpowiedzi . Pozdrawiam . (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a serwer na pewno jest uruchomiony ? może jest jakiś firewall ?
ale myślę że najdokładniejszych informacji udzieli ci pomoc techniczna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw sprawdź czy mysql jest uruchomiony z nasłuchem na właściwy adres (netstat -tanp | grep 3306) i później sprawdź firewalla (iptables -L -nv)
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Musisz dodać użytkownika (lub edytować aktualnego) który będzie miał możliwość łączenia się z innych hostów niż localhost.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/adding-users.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 15:46 |