Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z phytonem
nightmoon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mam serwer w ovh i chciałem na nim postawić torrentfluxa jak każdy wie jest to klient torrent (sama nazwa na to wskazuje) i teraz zaczyna się mój problem mam serwer dedykowany z interfejsem plesk wersja 7.5 system to fedora torrentflux prosi o lokalizację phytona na serwerze i tu zaczyna się problem w standardzie powinien być "/usr/bin/python" lub "/usr/local/bin/python" ale tak nie jest skrypt trąbi ciągle, że nie może się z nim połączyć, ze phyton nie działa wiece może co może być powodem takiego zachowania po wywołaniu
whereis phyton daje odpowiedź
python: /usr/bin/python /usr/bin/python2.3 /usr/lib/python2.2 /usr/lib/python2.3 /usr/include/python2.3 /usr/share/man/man1/python.1.gz
i podająć każda z lokalizacji nic nie działa jak należy...
Jakieś sugestie co do rozwiązania problemu?
Go to the top of the page
+Quote Post
devnul

-----

prawdopodobnie bolą go jakieś biblioteki a konkretnie ich brak. A tak ot to moim skromnym zdaniem fedora jest raczej mało serwerową dystrybucją.
+Quote Post
nightmoon

-----

Możliwe ale zależało mi na PLESKU a tylko ona go posiadała a możesz rozwinąć temat i powiedzieć jak rozwiązać problem tych bibliotek?
+Quote Post
devnul

-----

nie wiem co dokładnie Ci "pluje błędy", jakbyś doprecyzował to może było by łatwiej. A mam na myśli jakieś python'owe (w tytule masz błąd - co to jest phyton? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) rozszerzenia
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:50