![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, jest w Javascript taka funkcja jak onbeforeprint pozwala ona na wykonanie pewnych czynnosci przed wykonaniem drukowania, lub jak wcisne podglad wydruku. I wszystko by bylo ok gdyby ta funkcja czekala na response z servera. Chce aby dzialao to tak: -klikam podglad wydruku -funkcja call wysyla mi $.post jquery i w odpowiedzi dostaje tablice wypelniona wierszami. -i po skonczeniu response pokazuje mi podglad wydruku na ktorym jest tabelka i 1000 zapelnionych wierszy. Ale niestety wyglada to tak: -klikam podglad wydruku -pokazuje mi moj podglad wydruku na ktorym nie ma nic bo odpowiedz jeszcze nie wrocila -zamykam podglad wydruku i po chwili klikam jeszcze raz podglad wydruku i juz jest tabela z 1000 wypelnionych wierszy Poprostu funkcja nie czeka tylko leci. Czy jest na to jakas rada?? Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te funkcje działają tylko w fx/IE, chcesz się tak ograniczać? Z chwilą ich wywołania ustaw sobie jakąś kotwice, która zostanie zmieniona z chwilą odebrania wyników jQ i wtedy zwróci return samej całej funkcji.
Ten post edytował !*! 3.12.2012, 11:08:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK problem rozwiazalem, na przyszlosc dla kogos kto bedzie mial ten sam problem, trzeba wylaczyc (tylko dla drukowania) dla ajax asynchroniczne przesylanie danych. Ja zrobilem to w jQuery i wyglada to tak:
$.ajaxSetup({async:false}); Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:14 |